ΑρχικήinetΟι ISIS ‘τυπώνουν’ fake Συριακά διαβατήρια!

Οι ISIS ‘τυπώνουν’ fake Συριακά διαβατήρια!

Οι ISIS ‘τυπώνουν’ fake Συριακά διαβατήρια!

isis-fake-syrian-passports
Ένα νέο report δημοσιεύθηκε, αποτελώντας ταυτόχρονη προειδοποίηση για τις νομικές αρχές όλων των χωρών, που αναφέρει για την νέα ιδιότητα του ISIS να δημιουργεί πλαστά Συριακά διαβατήρια. Σύμφωνα με το report που δημοσιεύθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το ISIS έχει την δυνατότητα να δημιουργεί πλαστά Συριακά διαβατήρια. Τα νέα επιβεβαιώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από επίσημο κρατικό εκπρόσωπο.

Τα ABC News, τα οποία πρώτα μετέφεραν την είδηση για την ύπαρξη της αναφοράς αυτήν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαίωσαν πως το report εστάλη στις κρατικές μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής από την Homeland Security Investigations agency. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θεωρούν πως τα fake passports θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από μέλη του ISIS με σκοπό να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την US intelligence, τα μέλη του τρομοκρατικού γκρουπ του ISIS έχουν πρόσβαση στα μηχανήματα εκτύπωσης διαβατηρίων της Συριακής κυβέρνησης και σε άδεια διαβατήρια. Αυτό σημαίνει πως είναι σε θέση να τυπώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα ανά πάσα στιγμή για τα μέλη τους.

isis-2
Σύμφωνα με το report που δημοσιεύθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το ISIS έχει την δυνατότητα να δημιουργεί πλαστά Συριακά διαβατήρια. Τα νέα επιβεβαιώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από επίσημο κρατικό εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχει επίσης μια έντονη ανησυχία πως τα μέλη του ISIS έχουν επίσης πρόσβαση και σε βιογραφικά και βιομετρικά δεδομένα πολιτών της Συρίας, τα οποία θα μπορούσαν να εκθέσουν τους Σύριους σε κλοπή των ταυτοτήτων τους.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκαν τα διαβατήρια αυτά για την είσοδο των μελών του ISIS στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμη: Η Microsoft χαρακτηρίζεται ως ο πιο Buggy πάροχος Software!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS