ΑρχικήsecurityΤο Twitter προειδοποιεί τους χρήστες για επιθέσεις κρατικής χορηγίας

Το Twitter προειδοποιεί τους χρήστες για επιθέσεις κρατικής χορηγίας

twitter

Το Twitter γίνεται το τρίτο κοινωνικό δίκτυο που προειδοποιεί τους χρήστες του για επιθέσεις κρατικής χορηγίας, μετά τη Google και το Facebook.

Χθες, ορισμένοι χρήστες έκαναν tweet το μήνυμα που πήραν από το προσωπικό ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου, στο οποίο είχαν προειδοποιηθεί για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον του λογαριασμού τους, υπονοώντας ότι υπεύθυνη ήταν μια ομάδα κρατικής χορηγίας.

Η είδηση ​​δεν ήταν έκπληξη εξαιτίας του γεγονότος ότι διάφορα έθνη έχουν προσπαθήσει να χακάρουν λογαριασμούς Twitter των αντιπάλων ή πολιτικών αντιφρονούντων, αλλά ήταν σοκαριστικό γιατί το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης ποτέ πριν δεν έστελνε αυτού του είδους μηνύματα.

Μέχρι τώρα, μόνο η Google, και πιο πρόσφατα το Facebook, ήταν οι μόνες δύο εταιρείες που προειδοποιούσαν τους χρήστες τους για πιθανές επιθέσεις κρατικής χορηγίας.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι ερευνούσε την επίθεση, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση. “Αν γνωρίζαμε το τοπίο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μας, τότε θα δείχναμε με το δάκτυλο προς την Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν και μικρότερα έθνη που ασχολούνται με αυτού του είδους την τακτική, συνήθως εκείνα που έχουν έναν καταπιεστικό κυβέρνηση, όπως μερικά της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, και των καθεστώτων της Νοτίου Αμερικής.”

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έγιναν στόχος της επίθεσης είναι γνωστοί ακτιβιστές και ερευνητές ασφαλείας, και οι περισσότεροι ζουν στις δυτικές χώρες.

Στο μήνυμά του, συνιστά στους χρήστες να παραμένουν ασφαλείς από τη χρήση Tor για τις περισσότερες από τις online δραστηριότητές τους, αλλά και συμβουλεύει προς κατευθυντήριες γραμμές της Electronic Frontier Foundation του: “Προστατεύστε τον εαυτό σας σε κοινωνικά δίκτυα”.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS