ΑρχικήsecurityAndroid Patches για περισσότερα λάθη στο δελτίο ασφαλείας της Google

Android Patches για περισσότερα λάθη στο δελτίο ασφαλείας της Google

lg_nexus_5x_colour_versions_official-Android

Η Google παρουσιάζει την ενημέρωση του Nexus Android Security Δεκεμβρίου

Η Google έχει κυκλοφορήσει ένα νέο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας Android για τις συσκευές Nexus της, και αυτό περιλαμβάνει 19 σφάλματα, εκ των οποίων 5 είναι κρίσιμα, 12 είναι υψηλού κινδύνου, και 2 έχουν ένα μέτριο επίπεδο σοβαρότητας.

Η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για το Android βασίζεται στο LMY48Z και στο Marshmallow. Αυτές οι ενημερώσεις θα παρέχονται μέσω του αέρα σε όλες τις συσκευές Nexus τις επόμενες 48 ώρες. Ενημερωμένες Nexus firmware εικόνες έχουν επίσης κυκλοφορήσει στο Google Developer portal.

“Το πιο σοβαρό από αυτά τα θέματα είναι μια κρίσιμη ευπάθεια στην ασφάλεια που θα μπορούσε να επιτρέψει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα σε μια συσκευή που επηρεάζεται μέσω πολλαπλών μεθόδων, όπως e-mail, web browsing, και MMS κατά την επεξεργασία αρχείων πολυμέσων”, λέει η Google, αναφερόμενη στο CVE-2015-6616 , ένα bug στο συστατικό Mediaserver στα Android.

Τα άλλα σφάλματα που χαρακτηρίζονται ως κρίσιμα, έχουν επιπτώσεις στον κινητήρα του Android Skia graphics engine (RCE), το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης (ΠΑΑ), και μια αύξηση των προνομίων του ίδιου του πυρήνα. Όλα τα σφάλματα ασφαλείας που χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμα έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό, από την ομάδα ασφαλείας της Google.

Καμία ευπάθεια δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές επιθέσεις

Τα άλλα αναφερόμενα σφάλματα καθορίζουν την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, την αποκάλυψη πληροφοριών και την ανύψωση των τρωτών σημείων, σε συστατικά όπως το libstagefright, το σύστημα διακομιστή, το SystemUI, το Πλαίσιο Media, τα Native Frameworks Library, το Bluetooth, τον ήχου, και το Wi-Fi.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι ειδικοί ασφαλείας της δεν έχουν εντοπίσει κανένα από τα σφάλματα, σαν μέρος των επιθέσεων του πραγματικού κόσμου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS