ΑρχικήinetΤα μέλη του ISIS έχουν δικό τους mobile app για τις επικοινωνίες...

Τα μέλη του ISIS έχουν δικό τους mobile app για τις επικοινωνίες τους

H Ghost Security Group έχει ανακαλύψει ένα Android mobile app που χρησιμοποιείται από τα μέλη της οργάνωσης ISIS για τις μεταξύ τους ασφαλείς επικοινωνίες. Η Ghost Security Group είναι η διαβόητη ομάδα cyber ειδικών ασφαλείας οι οποίοι έχουν σαν αντιτρομοκρατικό σκοπό και στόχο να παρακολουθούν τις κινήσεις των ISIS online. 

ISIS-mobile-app-615x400

Το Android app που ανακαλύφθηκε από τους ειδικούς, διαδίδεται μέσω κρυμμένων καναλιών σε δημοφιλή messaging apps, όπως είναι το Τelegram. Τα μέλη του ΙSIS έχουν αναπτύξει αυτό το app ως εναλλακτικό κανάλι επικοινωνίας, και χρησιμοποιείται κυρίως για να διαδοθούν προπαγάνδες και να διαμοιρασθούν πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις της ομάδας.

Η ανακάλυψη που έγινε από την Ghost Security Group αποδεικνύει τις cyber ικανότητες της ομάδας, ικανότητες που έχουν συζητηθεί και παλαιότερα και μάλιστα από ειδικούς του χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Mikko Hypponen, Chief Research Officer της F-Secure.

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι η πρώτη εξτρεμιστική ομάδα που έχει μια αξιόπιστα επιθετική cyber ικανότητα», δήλωσε ο Hyppönen, Chief Research Officer της F-Secure, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο WSJDLive της Wall Street Journal στην Laguna Beach, Καλιφόρνια. “Σαφώς, η κατάσταση αυτή δεν πηγαίνει καλύτερα. Αντίθετα, ολοένα και χειροτερεύει. “

Οι μυστικές υπηρεσίες και οι νομικές αρχές σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες έχουν εκμεταλλευθεί στο έπακρο την κρυπτογράφηση σε εμπορικές πλατφόρμες επικοινωνιών για να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής που έπληξε Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

ISIS-mobile-app-download-page

Τον Αύγουστο, μια αμερικάνικη εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε ένα άλλο app, με την ονομασία Nasher που αναπτύχθηκε από μέλος του ISIS. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση, το Android app διαδόθηκε μέσω ανεπίσημων καναλιών. Οι χρήστες κλήθηκαν να κατεβάσουν έναν special code που διαμοιραζόταν μεταξύ των online κοινοτήτων των τζιχαντιστών και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους χειροκίνητα.

[su_vimeo url=”https://vimeo.com/144219468″ width=”740″]

Το Ισλαμικό κράτος χρησιμοποιεί το app – το οποίο αποκαλεί Nasher – για να καταχωρεί σε κατάλογο εκθέσεις, ραδιοφωνικές ειδήσεις και αρχεία βίντεο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η landing page του app APK (Android application package) file έχει γίνει viewed πάνω από 7.500 φορές παρόλο που δεν αναφέρεται πόσες φορές έχει γίνει download ως τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Αργεντινή, εκεί που το hacking είναι τρόπος ζωής!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS