ΑρχικήinetLinkedIn Scammers καμουφλάρονται σε ‘εργοδότες’

LinkedIn Scammers καμουφλάρονται σε ‘εργοδότες’

Ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν τους χρήστες του LinkedIn για μια νέα έξαρση ψεύτικων profiles που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο με σκοπό να ψαρέψουν προσωπικές πληροφορίες χρηστών μέσω περισσότερο πειστικών spear phishing emails.

LinkedIn Scammers καμουφλάρονται σε ‘εργοδότες’

Ο senior security response manager της Symantec, Satnam Narang, εξήγησε σε ένα blog post του πως μερικές από τις βιομηχανίες που στοχοποιήθηκαν περιλαμβάνουν την βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, logistics και τον κλάδο information security.

Oι scammers συνήθως προσποιούνται πως είναι εργοδότες ψεύτικων εταιρειών ή αυτοαπασχολούμενων, και χρησιμοποιούν φωτογραφίες είτε κλεμμένες από stock image sites είτε αληθινών ατόμων.

Επίσης κάνουν copy -paste τις πληροφορίες αληθινών επαγγελματιών από το site για να γεμίσουν το προσωπικό βιογραφικό τους και την εμπειρία τους, και εισάγουν στο profile τους keywords όπως «Reservoir Engineer», “Exploration Manager,” και “Cargo Securement Training” ούτως ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να φανούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.
“Πίσω από την μάσκα του εργοδότη, αυτά τα ψεύτικα LinkedIn accounts αποκτούν μια εύκολη πρόσβαση στα δίκτυα πραγματικών business professionals,” εξηγεί ο Narang.

Η Symantec προειδοποιεί τους χρήστες του LinkedIn να παραμένουν σκεπτικοί για το ποιούς προσθέτους στα δίκτυά τους – και τους προειδοποιούν επίσης να μην προσθέτουν κάποιον που δεν έχουν συναντήσει στο παρελθόν από κοντά.

“Ο πρωταρχικός στόχος αυτών των ψεύτικων LinkedIn accounts είναι να «σχεδιάσουν τον χάρτη» των δικτύων των business professionals. Χρησιμοποιώντας αυτά τα ψεύτικα LinkedIn accounts, οι απατεώνες είναι σε θέση να αποπνέουν μια αίσθηση αξιοπιστίας μεταξύ των επαγγελματιών, προκειμένου να δημιουργήσουν περαιτέρω συνδέσεις, ” ισχυρίστηκε ο Narang.

Για τον εντοπισμό ενός ψεύτικου προφίλ, η Symantec προτείνει στους χρήστες να κάνουν μια αντίστροφη αναζήτηση της profile pic τους, μέσω εργαλείων όπως το TinEye ή το Google Search by Image. Ή μπορούν προσπαθήσουν να κάνουν copy –paste τα profile information για να δουν αν σχετίζονται και με άλλα προφίλς.

 

Διαβάστε ακόμη: Επιχείρηση Black Atlas| PoS malware πλημμυρίζουν τα δίκτυα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS