ΑρχικήinetΤο Techfugees hackathon ενώνει πρόσφυγες και startups από το Σίδνεϋ

Το Techfugees hackathon ενώνει πρόσφυγες και startups από το Σίδνεϋ

Η κοινότητα τεχνολογίας και οι startups από το Σίδνεϋ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν να κάνουν ευκολότερα διακανονισμό στην Αυστραλία, σε μια «άνευ προηγουμένου» επίδειξη της υποστήριξης προς τους πρόσφυγες.

Η Techfugees hackathon, που φιλοξενείται από το Συμβούλιο της Λίβερπουλ στη βιβλιοθήκη της πόλης, είδε περίπου 150 ιδρυτές, επιχειρηματίες, προγραμματιστές και επενδυτές να συνεργάζονται με τις ΜΚΟ και τους πρόσφυγες για να αναπτύξουν πολλές ιδέες και startups επιχειρήσεις ώστε να βοηθήσουν σε αυτό το θέμα.

Το Techfugees hackathon ενώνει πρόσφυγες και startups από το Σίδνεϋ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Anne-Marie Elias, Annie Parker  της Muru-D και Nicole Williamson της LanzaTech της και χρηματοδοτήθηκε από τη Settlement Services International και STARTTS.

Ήταν ένα “μαγικό” και πολύ ισχυρό Σαββατοκύριακο, λέει η Elias στο StartupSmart. «Η γενναιοδωρία αυτών των ανθρώπων είναι απλά υπεράνω σκέψης και άνευ προηγουμένου – είναι δεν αποτελεί δεύτερη επιλογή για κανέναν», λέει.

«Η μαγεία ενώνει την τεχνολογία και την κοινότητα των startups με τους ανθρώπους που πλήττονται από αυτό το ζήτημα.»

«Φυτεύοντας έναν σπόρο στην κοινότητα, το τοπικό συμβούλιο και οι ΜΚΟ μπορούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες με έναν τρόπο που είναι καλύτερος από το να περιμένουν την κυβέρνηση να ρυθμίσει αυτό το θέμα.»

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με τους πρόσφυγες να περιγράφουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να εγκατασταθούν στην Αυστραλία και στη συνέχεια, σχημάτισαν ομάδες για να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα με λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Οι πρόσφυγες εμπνεύστηκαν και συνεργάστηκαν με την κάθε ομάδα.

Η νικητήρια ιδέα από την hackathon ήταν το Goalify, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους εργαζομένους ανά περίπτωση να θέσουν στόχους για το τι θέλουν να επιτύχουν και έπειτα, να τους συνδέσουν με τα διαθέσιμα μέσα και πληροφορία για επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει και την αποστολή υπενθυμίσεων!

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ιδέα θα λάβει τώρα A$10.000 (US $7.227) για να αναπτύξει την ιδέα για να ξεκινήσει και εμπνευστεί από τις Pollenizer και Expert360.

Άλλες ιδέες που αναπτύχθηκαν για να συνδέσουν τους ανθρώπους με τους πρόσφυγες στην κοινότητα ήταν μέσω τροφίμων, μεταφραστικών υπηρεσιών εγγράφων και συζητήσεων, κοινωνικού δικτύου για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας και μέσω μιας εφαρμογής για να οργανώσουν τοπικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες για τους πρόσφυγες – μια ιδέα που ήδη υποστηρίζεται από τον Δήμαρχο του Λίβερπουλ, Ned Mannoun, και θα ξεκινήσει στην περιοχή σύντομα.

Κρίνοντας από την επιτυχία του Techfugees, η Elias θέλει να δημιουργήσει ένα εθνικό κίνημα για τη χρήση της τεχνολογίας και startup δεξιοτήτων μια και καλή.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS