ΑρχικήsecurityOι χρήστες του Ashley Madison γίνονται στόχος Spammers

Oι χρήστες του Ashley Madison γίνονται στόχος Spammers

Oι χρήστες του Ashley Madison γίνονται στόχος Spammers – Νέα δεδομένα δείχνουν πως τα email addresses που υπεκλάπησαν όταν το Ashley Madison site έγινε hacked εμφανίζονται σε spam campaigns.

Oι χρήστες του Ashley Madison γίνονται στόχος Spammers

Όταν το site των ‘ενήλικων άπιστων’ Αshley Mαdιson παραβιάσθηκε τον Ιούλιο, περίπου 37 εκατομμύρια χρήστες εκτέθηκαν σε κίνδυνο. Τέσσερις μήνες μετά, τα μέλη του Αshley Mαdιson ακόμα δέχονται τις συνέπειες της διαρροής, αφού ο αυξημένος όγκος των spam campaigns τους στοχεύει με αποτέλεσμα να γίνονται αποδέκτες μεγάλου όγκου μηνυμάτων σπαμ.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας MailChannels, ο όγκος των spam και phishing emails που αποστέλλονται σε email addresses που ήταν αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων του Ashley Madison database είναι σημαντικά υψηλότερος από τους όγκους spam μηνυμάτων σε ένα τυχαίο δείγμα διευθύνσεων.

Η MailChannels, η οποία έχει μια υπηρεσία cloud email delivery, ανέλυσε τα email logs για δισεκατομμύρια μηνύματα για να κάνει την σύγκριση μεταξύ του όγκου των spam που στάλθηκαν σε ένα ελεγχόμενο γκρουπ τυχαία επιλεγμένων email addresses και του όγκου των spam που στάλθηκαν στους Αshley Mαdιson users. Από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η παραβίαση, η ανάλυση της Mail Channels δείχνει πως τα email addresses από την βάση δεδομένων του Ashley Madison τείνουν να είναι διπλάσια σε αριθμό από αυτά που λαμβάνει το ελεγχόμενο γκρουπ.

Το spam που εστάλη στους χρήστες του Ashley Madison δεν είναι εντελώς τυχαίο, ούτε φυσικά άστοχο. Η Mail Channels βρήκε πως οι spammers διαμορφώνουν έτσι τα subject lines για να κάνουν τα μηνύματά τους περισσότερο σχετικά και ελκυστικά για τους χρήστες του Ashley Madison. Τα Email subject lines αναφέρουν πως τα μηνύματα περιλαμβάνουν removal services για να βοηθήσουν τους χρήστες να πάρουν πίσω τις προσωπικές πληροφορίες που υπεκλάπησαν από τα online sites.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS