Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Η μεγαλύτερη Κυβερνοεπίθεση σε Ελληνικές Τράπεζες.Ζητούν bitcoins!

H μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχουν δεχτεί ποτέ οι ελληνικές τράπεζες, ζητωντας λύτρα σε bitcoins, εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που μεταδίδει το Mononews.

bitcoins Λύτρα Greek Banks

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δεν δέχονται αμφισβήτηση, Ρώσοι χάκερς “επιτέθηκαν” στα ηλεκτρονικά συστήματα 2 μεγάλων συστημικών τραπεζών απαιτώντας μάλιστα λύτρα 750 bitcoins. Επί της ουσίας δε, όπως αναφέρει το Mononews, απείλησαν ότι εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα (το ποσό προφανώς είναι συμβολικό) τότε θα πραγματοποιηθεί επίθεση DDoS πολύ μεγαλύτερης ισχύος. Kαι όπως επιβεβαιώνουν πρόσθετες πληροφορίες που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνα, έχουν σκοπό να κάνουν τα λόγια τους … πράξεις!

Πληροφορίες που προέκυψαν απο το ρεπορτάζ του SecNews και μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη ,αναφέρουν ότι έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στις Τράπεζες για σήμερα Δευτέρα 30/11/2015 για επίθεση DDoS που σχετίζεται με την καταβολή λύτρων!!! .

Οι πληροφορίες που ελέγχονται, αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί στίς 12 περίπου επίθεση DDoS (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιας συνολικού όγκο δικτυακής κίνησης 1TB (!!!) ενώ υπάρχει και σενάριο διαχείρισης κρίσεως που προβλέπει κλείσιμο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των τραπεζών εφόσον και έαν κριθεί αναγκαίο κάτι τέτοιο!!!

roubatis-john-

Η σοβαρότητα του θέματος ήταν τέτοια που ο Διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης (εκ των πρώτων που έλαβε τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία της κυβερνοαπειλής) ενημέρωσε ΑΜΕΣΑ τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τέθηκαν τα στοιχεία υπόψη του σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό!

ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ, ôïõ ðñïúóôáìåíïõ Äßùîçò Çëåêôñïíéêïý ÅãêëÞìáôïò, Ìáíþëç ÓöáêéáíÜêç ãéá ôïõò ôñåéò õâñéóôÝò ôïõ ÂáããÝëç ÃéáêïõìÜêç ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

 

Άμεσα επίσης ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης για να συνεισφέρει με το επιτελείο του  στην πλήρη έρευνα και διελεύκανση αναφορικά με τον κυβερνοεκβιασμό αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο ρόλος του Εθνικού CERT  (που κινείται πάντα στο παρασκήνιο με σημαντικότατες μάλιστα επιτυχές που δεν έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας) σε συνεργασία με την ΔΗΕ ανέλαβαν πλήρως την διαχείριση της κρίσης.

AppleMark

Αμέσως και όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε παράλληλα συναγερμός στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών καθώς κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει εάν πρόκειται για επίθεση μεγάλης η μικρής ισχύος. ΅Επιπλέον οι κυβερνοεκβιασμοί με αίτηματα για bitcoins, είναι συνήθεις στο εξωτερικό αλλά σε τέτοιο μεγάλη κλίμακα ίσως είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε!

Όπως απεδείχθη αργά το βράδυ ήταν η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που που έχει δεχτεί ποτέ η Ελλάδα. Οι Ρώσοι χάκερς χτύπησαν τα συστήματα των 2 τραπεζών χωρίς όμως (όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες ειδικοί) που πραγματοποιήσαν την έρευνα να παραβιαστούν.

Όπως αναφέρει το Mononews, το Σάββατο το μεσημέρι στις 12.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων που εμπλέκονται στο θέμα με τραπεζικούς παράγοντες. Επί της ουσίας και επι του πρακτικού, το ζήτημα το έχουν αναλάβει οι κ. Ρουμπάτης και Σφακιανάκης επιτελικά με εξειδικευμένη ομάδα ειδικών.

bitcoin-anonymity

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Δεν έγινε  γνωστό μέχρι αυτή την στιγμή εάν πληρώθηκαν τα λύτρα σε bitcoins που ζητούσα οι Ρώσοι hackers.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, μιας και οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης ακόμα και έαν οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τα ίχνη τους με τρόπους υψηλής πολυπλοκότητας! Μείνετε συντονισμένοι!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *