ΑρχικήrapidalertΠερίεργη Επίθεση στο PlanetGreece - Εμπλοκή πολιτικών & "hackers"

Περίεργη Επίθεση στο PlanetGreece – Εμπλοκή πολιτικών & “hackers”

Ισχυρισμοί για πιθανή εμπλοκή πολιτικού, Hackers και επιχειρηματία στην επίθεση εναντίον του PlanetGreece!

PlanetGreece

Μια περίεργη ιστορία λαμβάνει χώρα τις τελευταιές εβδομαδές όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SecNews, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψη του και μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη.

Η ενημερωτική, ανεξάρτητη ιστοσελίδα PlanetGreece , που κατα καιρούς παρουσιάζει σημαντικότατες αποκαλύψεις για ποικίλα θέματα της επικαιρότητας, εμφανίζεται να έχει στοχοποιηθεί από “περίεργα” παράκεντρα για άγνωστο λόγο που μέχρι αυτή την στιγμή τυγχάνουν έρευνας από τους αρμόδιους διαχειριστές της ιστοσελίδας.  

Φαίνεται λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη μας, ότι με  removal requests στην Google (πιθανόν από από πολλαπλές/fake διευθύνσεις) επιτεύχθει ο περιορισμός της πρόσβασης στην ιστοσελίδα από την πλατφόρμα blogspot.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σήμερα λαμβάνει το ακόλουθο μήνυμα, που υποδηλώνει ότι η ιστοσελίδα έχει περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους (!) [κάτι που φυσικά δεν ισχύει]:

planetgreece.message

Είναι αξίο λόγου ότι μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε σε ερώτησή μας προς την διαχειριστική ομάδα της ιστοσελίδας ουδέποτε κάποιος επικοινώνησε με την ιστοσελίδα για θιγόμενο περιεχόμενο ή για κάποιο συγκεκριμένο post ούτε η ομάδα διαχείρισης της Google πριν προβεί στον περιορισμό της πρόσβασης. Συνεπώς παρέμενε μυστήριο πως πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο.

questionMark-background

Με νεότερες πληροφορίες όμως που κοινοποιήθηκαν προς το SecNews από τη ομάδα του PlanetGreece κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, φαίνεται ότι η ιστορία έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος μιας και πραγματοποιήθηκε και κυβερνοεπίθεση στο Facebook account της ιστοσελίδας με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Η σελίδα βέβαια στο Facebook έχει αυτή την στιγμή επανέλθει κανονικά !!!

hacker_detected_wp_by_er0n22

Σημαντική μάλιστα φαίνεται να είναι η συνεισφορά “Hacker” που μισθώθηκε για να πραγματοποιήσει την επίθεση, όπως αναφέρουν στο άρθρο τους με τα πλήρη στοιχεία του να έχουν τεθεί υπόψη τους. Το SecNews ΔΕΝ έχει ενημερωθεί μέχρι αυτή την στιγμή για το ψευδώνυμο του “hacker”.

Δείτε το δημοσίευμά τους πρίν από λίγο ΕΔΩ (αγνοήστε την προειδοποίηση της Google σχετικά με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους)

[alert variation=”alert-info”]Planet-GREECE: Ο επιχειρηματίας, η πολιτικός και οι “χάκερ” της κακιάς ώρα που “χτυπούν” το Planet-Greece Όπως έχετε παρατηρήσει, εδώ και περίπου 2 εβδομάδες το PlanetGreece, το μόνο πραγματικά ανεξάρτητο blog ενημερωσης έχει δεχθεί συντονισμένη κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να έχει προς το παρόν διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Πρόκειται για….  τρία συγκεκριμένα κέντρα, που νομίζουν ότι μπορούν να είναι στο απυρόβλητο και να συνεχίζουν να “πουλάνε” την… μούρη του “καλού” στην ελληνική κοινωνία.  Εδώ και ημέρες, το τεχνικό τμήμα του PlanetGreece, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προς δύο κατευθύνσεις. Ο πρώτος είναι η τεχνική αναβάθμιση και θωράκιση του μοναδικού ανεξάρτητου blog ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ο δεύτερος είναι ο εντοπισμός των υπαίτιων του “χτυπήματος”. Δεν κατάφεραν να μας “κατεβάσουν” όπως ήθελαν και μπόρεσαν απλά να μας ρίξουν ένα “χαστουκάκι” αναγκάζοντας την Google να βάλει μήνυμα περί ακατάλληλου περιεχομένου στην εισαγωγή της σελίδας. Μπόρεσαν ωστόσο να χτυπήσουν την σελίδα μας στο Facebook. Ας είναι, έρχεται η καινούργια πολύ σύντομα. Σε ότι αφορά τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, της κυβερνοεπίθεσης, έχουμε να τους πούμε ένα: ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ! Γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο επιχειρηματίας από την Βόρεια Ελλάδα, που έβαλε λυτούς και δεμένους στην αρχή να μας δωροδοκήσει, μετά να μας εκβιάσει και στο τέλος να μας απειλήσει. Γνωρίζουμε καλά ποια είναι η νεόκοπη πολιτικός, με καταβολές από το ΠΑΣΟΚ, που έχει “εμμονή” με αναπτήρες, που προσπάθησε να μας κατεβάσει μέσω δικηγόρων. Και τέλος, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εκείνος ο ευτραφής κύριος, που το παίζει δημοσιοσχετίστας ομάδας “χάκερ”, που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας πληρωμένα συμβόλαια. Σας βρήκαμε! Μην τρέξετε, δεν μπορείτε να κρυφτείτε…. όχι από εμάς, αλλά από την κοινωνία, που εν ευθέτω χρόνω θα πληροφορηθεί για τα έργα και τις ημέρες σας. Σε ότι αφορά εκείνον τον δημοσιογραφάκο, που πίστεψε ότι μπορεί να πάρει χαρτζιλικάκι και να το παίξει… δημοσιοσχετίστας, του λέμε ότι είναι η τελευταία φορά που του την χαρίζουμε. Γιατί έχει οικογένεια. Γιατί θεωρούμε ότι έκανε ένα λάθος για να εξασφαλίσει στην οικογένειά του τα προς το ζην. Άλλωστε, δεν είμαστε ρεβασινστές. Κυνηγοί και κομιστές της αλήθειας είμαστε. Αγαπητοί μας αναγνώστες, Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε. Συνεχίστε να είστε μαζί μας. Σε λίγες ημέρες να περιμένετε την μεγαλύτερη έκπληξη…. Η Ομάδα Διαχείρισης του Planet-Greece[/alert]

hacker-attack
Είναι εμφανές ότι κάποιοι κακόβουλοι επέλεξαν να στοχοποιήσουν την ιστοσελίδα λόγω της καυστικής πολλές φορές αρθρογραφία της, μιας και είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν “χαρίζεται” και κρίνει με τον ιδιαίτερο της τρόπο τα κακώς κείμενα απ’οπου και αν προέρχονται.
Η συντακτική ομάδα του SecNews και η ομάδα διαχείρισης εύχεται  γρήγορη επίλυση των προβλημάτων στο φιλικό ιστολόγιο PlanetGreece. Αποτελεί αρχή του SecNews να στηρίζει οποιαδήποτε ανεξάρτητη φωνή του διαδικτύου. Μείνετε συντονισμένοι για οποιαδήποτε νέα πληροφορία μιας και φαίνεται ότι οι διαχειριστές γνωρίζουν πράγματα πολύ περισσότερα από όσα αναφέρουν στο άρθρο τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS