ΑρχικήsecurityΠροσοχή όσοι έχουν Dell να ελέγξουν για το eDellRoot certificate!

Προσοχή όσοι έχουν Dell να ελέγξουν για το eDellRoot certificate!

Οι παλιότερες συσκευές Dell επίσης επηρεάσθηκαν από το επικίνδυνο eDellRoot certificate – Το προβληματικό DeΙΙ Foundation Services tool ίσως έχει γίνει updated μόνο του σε συστήματα πριν τον Αύγουστο.

dell-xps-13-100630303-gallery

Οι χρήστες των DeΙΙ Windows-based laptops, desktops, tablets και άλλων συσκευών που αγοράσθηκαν πριν τον Αύγουστο θα πρέπει να ελέγξουν εάν τα συστήματά τους έχουν το self-signed eDeΙΙ Root certificate, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις προσωπικές τους συνομιλίες.

Το πιστοποιητικό που εγκαταστάθηκε από την DeΙΙ Foundation Services (DFS), είναι ένα application που η DeΙΙ «προφορτώνει» σε πολλές συσκευές της ούτως ώστε να διευκολύνει την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών και της τεχνικής υποστήριξης.
Έπειτα από την ύπαρξη του certificate που «ήρθε στο φως» νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, η DeΙΙ δήλωσε πως ξεκίνησε να επεκτείνει το πιστοποιητικό μέσω της έκδοσης DeΙΙ Foundation Services που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο. Αυτό έκανε πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν πως μόνο οι συσκευές DeΙΙ που αγοράσθηκαν από τον Αύγουστο και μετά έχουν επηρεασθεί.

Αλλά αυτό δεν αληθεύει. Οι παλιότερες συσκευές οι οποίες έχουν την υπηρεσία Dell Foundation Services (DFS) εγκατεστημένη επίσης μπορεί να έχουν το πιστοποιητικό αυτό, εάν το εργαλείο είναι ρυθμισμένο έτσι ούτως ώστε να λαμβάνει αυτόματα updates.
“Για τους πελάτες που ήδη έχουν το DeΙΙ  Foundation Services και είναι ανοιχτό σε ενημερώσεις, το eDellRoot certificate ήταν μέρος των εκδόσεων 2.2/2.3 που κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο,” δήλωσε ένας αντιπρόσωπος της DeΙΙ μέσω email.

Η Dell παρέχει ένα removal tool και δημοσίευσε manual με οδηγίες αφαίρεσης και για το eDeΙΙRoot και το DSDTestProvider. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν εάν έχουν αυτά τα πιστοποιητικά στα συστήματά τους πατώντας το Windows key + r, πληκτρολογώντας certlm.msc και στη συνέχεια Run. Αφού επιτρέψετε το Microsoft Management Console να εκτελεσθεί, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Trusted Root Certification Authorities > Certificates list.

Δείτε επίσης: To Ransomware θα αρχίσει να στοχεύει και Ιατρικές Συσκευές 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS