ΑρχικήinetΗ Apple βελτιώνει τα αποτελέσματα αναζήτησης του App Store της!

Η Apple βελτιώνει τα αποτελέσματα αναζήτησης του App Store της!

Όπως αναφέρει το TechCrunch, οι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στον αλγόριθμο αναζήτησης του App Store της Apple οδηγούν σε πιο σχετικά αποτελέσματα.

App Store
H Apple πείραξε πρόσφατα τον αλγόριθμο της αναζήτησης ώστε να φέρνει πιο ακριβή και σχετικά αποτελέσματα

Πολλοί χρήστες πολλές φορές για να βρουν κάτι που ήθελαν στο iOS App Store έψαχναν πρώτα στο Google γιατί ήταν πιο εύκολο και γρήγορο. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, τότε έχουμε καλά νέα γιατί η Apple δουλεύει σκληρά για να βελτιώσει την κατάσταση.

Φαίνεται ότι η Apple πείραξε πρόσφατα τον αλγόριθμο της αναζήτησης ώστε να φέρνει πιο ακριβή και σχετικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, όπως λέει το TechCrunch τα αποτελέσματα αναζήτησης που θα βλέπετε τώρα θα λαμβάνουν υπ’ όψιν ένα ευρύτερο φάσμα λέξεων-κλειδιών (και contextual και partial για παράδειγμα) πέρα από τις λέξεις-κλειδιά που οι προγραμματιστές της εφαρμογής παρέχουν.

Πρώτη φορά το App Store κατατάσσει τις εφαρμογές του σύμφωνα με λέξεις-κλειδιά που δεν υπάρχουν στον τίτλο της εφαρμογής ή στο “keyword slot”.

Επίσης, αν ψάχνεις για μια συγκεκριμένη εφαρμογή θα εμφανίζονται και ανταγωνιστικές εφαρμογές στα αποτελέσματα αναζήτησης, άλλη μια ακόμη αλλαγή που θα κάνει το store πιο χρήσιμο.

Το μόνο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν και στο iOS App Store αλλά και στο Mac γιατί το TechCrunch αναφέρεται κυρίως στο iOS. Πάντως, τίποτα δεν έχει αλλάξει όσο αφορά τη διάταξη και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων όποτε αν είστε δυσαρεστημένοι με αυτό το θέμα θα απογοητευτείτε.

Εσείς παρατηρήσατε κάποια αλλαγή στα αποτελέσματα της αναζήτησης σας και αν ναι αυτή η αλλαγή είναι προς το καλύτερο ή όχι;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS