ΑρχικήsecurityΤο FBI προειδοποιεί τους αγοραστές για τα site απάτες πριν τις γιορτές

Το FBI προειδοποιεί τους αγοραστές για τα site απάτες πριν τις γιορτές

18miltwbtp1ekjpg-απάτες

Η περίοδος των διακοπών είναι εδώ, προσέξτε τις απάτες!

Η περίοδος των διακοπών είναι εδώ για τους Αμερικανούς, και σύντομα θα είναι για τον υπόλοιπο κόσμο επίσης. Για να αποτρέψετε την ετήσια «καταιγίδα» από απάτες και phishing emails που βασίζονται σε αυτές, το FBI έχει εκδώσει ειδικό PSA (δημόσια αναγγελία δήλωση) ακριβώς γύρω από αυτό το θέμα.

Οι ειδικοί της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του FBI συνιστούν στους χρήστες να παραμένουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους δεδομένου ότι οι δράστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση δώρων για τις γιορτές, ώστε να τους ξεγελάσουν και να δώσουν προσωπικά στοιχεία ή ακόμα και οικονομικές πληροφορίες.

Το προσωπικό του Προεδρείου προειδοποιεί τους χρήστες για τις προσφορές που ακούγονται “πάρα πολύ καλές για να είναι αληθινές», ειδικά εκείνες που λαμβάνονται μέσω e-mail ή με στίγματα στα social media. Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να μένουν μακριά από τα sites που προσφέρουν και τα αντικείμενα και τα εκπτωτικά κουπόνια δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται από τους εγκληματίες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση PPI (προσωπικά στοιχεία). Οι εγκληματίες μπορούν αργότερα να πωλούν αυτά τα δεδομένα απευθείας σε άλλες ομάδες ή να πραγματοποιούν απάτες.

Οι απατεώνες μπορεί να στοχεύουν μέσω e-mail, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογές για κινητά, ή την πραγματική ζωή.

Εμπειρογνώμονες του FBI προειδοποιούν επίσης τους χρήστες να είναι δύσπιστοι όσον αφορά τις προσφορές που δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς των φίλων τους. Μια προσφορά από κοινού με τους φίλους δεν εγγυάται ότι ο λογαριασμός δεν είχε παραβιαστεί πριν.

Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να εμπλέκονται προσωπικά τους στοιχεία σε εφαρμογές για κινητά, δεδομένου ότι έχει υπάρξει μια αύξηση σε απάτες που στοχεύουν τους χρήστες κινητών και όχι μόνο για εκείνους που χρησιμοποιούν υπολογιστές γραφείου.

Όταν αγοράζετε κάρτες δώρων από τα καταστήματα, το FBI λέει ότι οι χρήστες θα πρέπει να εξετάσουν το πίσω μέρος της κάρτας για να δουν αν η περιοχή ξυσίματος δεν έχει αλλοιωθεί ή εφαρμοστεί εκ νέου αφού χρησιμοποιείται ήδη από κάποιον άλλο.

Εάν οι χρήστες αγοράσουν εισιτήρια αεροπλάνου ή συναυλίας, το FBI συνιστά να μην δημοσιεύσουν τις εικόνες του εισιτηρίου στο διαδίκτυο και αν το κάνουν τα barcodes και άλλα αναγνωρίσιμα στοιχεία θα πρέπει να καλύπτονται. Αυτό γίνεται γιατί οι απατεώνες μπορούν εύκολα να αναδημιουργήσουν barcodes χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τα μεταπωλούν σε πολλούς άλλους ανθρώπους, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδότρια εταιρεία να ακυρώσει το αρχικό.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS