ΑρχικήinetTo αφεντικό της Apple λέει τώρα ότι τα Windows 10 PC δεν...

To αφεντικό της Apple λέει τώρα ότι τα Windows 10 PC δεν έχουν μέλλον

windows-10-phone-features-pc

«Γιατί λοιπόν να αγοράσετε ένα PC πια;» λέει ο Tim Cook

Ο CEO της Apple Tim Cook, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είναι πλέον ελκυστικοί για τους αγοραστές ανά τον κόσμο, επειδή έχουν αντικατασταθεί με υβρίδια, όπως το iPad Pro, τα οποία μπορούν να εκτελέσουν τα καλύτερα των περισσότερων διαφορετικών συσκευών, στην περίπτωση αυτή, των tablet και των φορητών υπολογιστών.

Αλλά σε μια νέα δήλωση, ο Cook εξηγεί ότι , όταν το είπε αυτό , στην πραγματικότητα αναφερόταν σε υπολογιστές Windows, καθώς ο ίδιος δεν θεωρεί τα Macs σαν παραδοσιακά PC.

«Δεν θεωρούμε ότι Mac και PC να είναι το ίδιο», εισηγήθηκε, όπως λέει η Independent.

MacBooks και iPads πιο κοντά

Ενώ ο Tim Cook ισχυρίζεται ότι η Apple δεν ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός υβριδικού που θα μπορούσε να συνδυάζει MacBooks και iPads, με τον ίδιο τρόπο που η Microsoft δημιούργησε το surface book (το οποίο είναι και φορητός υπολογιστής και tablet), ο διευθύνων σύμβουλος εξηγεί ότι το χάσμα μεταξύ των MacBooks και iPads δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ορισμένοι θα έμπαιναν στον πειρασμό να πιστέψουν.

«Είναι αλήθεια ότι η διαφορά μεταξύ του X86 [προσωπικός υπολογιστής] και της Α-σειράς [Apple iPad αρχιτεκτονική] είναι πολύ λιγότερη από ό, τι ήταν ποτέ», συνέχισε. “Τούτου λεχθέντος, αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τις δύο συσκευές iOS και Mac. Έτσι έχουμε πάρει ορισμένα χαρακτηριστικά και τα έχουμε κάνει πιο ομαλά σε όλες τις συσκευές. Έτσι, με πράγματα όπως το Handoff το κάναμε πραγματικά εύκολο να εργαστεί σε ένα από τα προϊόντα μας. ”

Προς το παρόν, οι πωλήσεις των Windows PCs δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά τα Windows εξακολουθούν να παραμένουν η επιλεγμένη πλατφόρμα για περισσότερο από το 90 τοις εκατό των υπολογιστών στον κόσμο.

Η εταιρεία αναλύσεων Gartner ανακοίνωσε ότι οι αποστολές PC ανήλθαν σε 73.700.000 μονάδες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, το οποίο είναι 7,7% μειωμένο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθούν κατά τους υπόλοιπους μήνες του 2015, χάρη στην περίοδο των εορτών, αλλά και με την άφιξη των Windows 10, η οποία πιστεύεται να πείσει τους περισσότερους αγοραστές να πάρουν νέους υπολογιστές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS