ΑρχικήsecurityΥπόθεση JP Morgan:αποδόθηκαν ευθύνες!

Υπόθεση JP Morgan:αποδόθηκαν ευθύνες!

Μετά από ένα χρόνο της έρευνας για το ποιος ήταν πίσω από τη μαζική επίθεση εναντίον της JP Morgan της μεγαλύτερης τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, το υπουργείο δικαιοσύνης τώρα αποδίδει ευθύνες.

Κατηγορείται ο Gery Shalon , Joshua Samuel  Aaron και  Ziv Orenstein  για ανάμειξη  σε εγκληματική ενέργεια εναντίον της κυβέρνησης και σε βάρος αθώων Aμερικάνων πολιτών.Οι κατηγορούμενοι έκλεψαν τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια δολάρια!

jp morgan

Ο Salon και  ο Orenstein  είναι και οι δύο πολίτες και κάτοικοι του Ισραήλ.  Σε αντίθεση με τον αμερικανό Αaron  που όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια έχει κατοικίσει σε Αμερική, Ρωσία και Ισραήλ.

Οι εικοσιτρείς κατηγορίες εναντίον τους  περιγράφουν επιθέσεις εναντίον διάφορων επιχειρήσεων και φαίνεται πως πρώτο θύμα είναι η JP Morgan. Μεταξύ αλλων είναι και τα Dow Jones, Scottrade και E-trade.

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο  τμήμα δικαιοσύνης από το 2012 εώς και τα μισά του 2015 ο Αaron και ο Shalon δούλευαν  μαζί με άλλους  hackers οι οποίοι ασχολούνταν με προσωπικές πληροφορίες και οικονομικά στοιχεία 100 εκατομμύρια θυμάτων! Το μεγαλύτερο θύμα ήταν η τράπεζα JP Morgan  κατάφεραν να υποκλέψουν πληροφορίες εκατομμύρια πελατών της τον Αύγουστο του 2014.

Όταν έδωσε σε δημοσιότητα τα στοιχεία η JP Morgan  έγινε γνωστό πως μεταξύ των θυμάτων ήταν 76 εκατομμύρια ιδιώτες και 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Η επίθεση στην JP Morgan  δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το κατηγορητήριο υποστήριξε ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 75 εικονικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο ώστε να ξεπλύνουν και να διαχειριστούν κέρδη.

Το  Υπουργείο Δικαιοσύνης παρείχε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν οι κατηγορούμενοι.Μια σημαντική σημείωση είναι ότι ο Shalon τον Απρίλιο του 2014 έκανε περιορισμένη χρήση του  Heartbleed bug (σφάλμα λογισμικού που προκαλεί κενό ασφάλειας). Επιπροσθέτως αυτή η ευπάθεια που αποτέλεσε πληγή στην  ανοιχτού κώδικα βιβλιοθληκης κρυπτογραφίας (Open SSL library) είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά στις 7 Απριλίου του 2014.

Τον Απρίλιο του 2014, ο Shalon και οι συνωμότες του εισέβαλαν παράνομα στο δίκτυο του θύματος, εκμεταλευόμενοι την ευπάθεια του «Heartbleed» που εκείνον τον καιρό είχε ταυτοποιηθεί ως μη προηγούμενη ευπάθεια ασφάλειας,που υπήρχε σε μεγάλο βαθμό στους servers των δικτύων των υπολογιστών, αναφέρει το κατηγορητήριο. Ενώ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο του θύματος, λίγο αργότερα, το Θύμα αντιλήφθηκε και διόρθωσε την ευπάθεια του Heartbleed στο σύστημα του.

Τα ονόματα του Shalon, Orestein  και  Aaron δημοσιοποιήθηκαν πρώτη φορά τον Ιούλιο σε έρευνα του FBI. Η εύρευνα ήταν σχετικά με κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. (Bitcoin) Συγχρόνως, υπήρξε μία εικασία απο τα ΜΜΜ ότι οι συλληφθέντες σχετίζονταν με την υπόθεση υποκλοπής, αν και δεν υπήρχε κάποια επίσημη επιβεβαίωση.

Ο Εισαγγελέας Preet Bharara είπε αναφερόμενος στις επίθεσεις “hacking επαγγελματικού επιπέδου.”

Καταλήγωντας, οι κατηγορούμενοι από τις προαναφερθείσες ποινικές πράξεις αποκόμισαν εκατομμύρια δολλάρια.Η συγκεκριμένη υπόθεση  σηματοδοτεί τον πιο εξελιγμένο και ” έξυπνο τρόπο ” που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για την υποκλοπή πληροφοριών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS