ΑρχικήsecurityΣυμβολική επίθεση των Anonymous κατά της Monsanto

Συμβολική επίθεση των Anonymous κατά της Monsanto

Monsanto - Anonymous
Συμβολική επίθεση των Anonymous σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Monsanto

 

Επίθεση hacking έναντι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν οι Anonymous, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του αμερικανοεβραϊκού κολοσσού παραγωγής γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων, Monsanto.

Η Monsanto είναι ίσως από τις λίγες εταιρίες που η δράση τους έχει ξεσηκώσει εκατομμύρια διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο, με τους Anonymous να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές, μέσω επιθέσεων hacking, αποδοκιμάζοντας τις αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να αναπτυχθεί ολοένα και περισσότερο.

Αυτή την φορά στο στόχαστρο των χακτιβιστών βρέθηκε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), και πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του National Agricultural Library (nal.usda.gov). Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας #ΟpMonsanto, η οποία κηρύχθηκε από τους χακτιβιστές πριν από δύο χρόνια, και μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε πολλαπλές επιθέσεις διαμαρτυρίας.

[alert]Η Μοnsanto είναι ευρέως γνωστή για τις γεννετικά τροποποιημένες καλλιέργειές της, τις οποίες προωθεί έναντι των φυσικών προϊόντων, καθώς και για τα ισχυρά εντομοκτόνα της. Και για τα δύο η εταιρεία έχει δεχτεί πολλαπλές επικρίσεις.[/alert]

Η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση, αυτοαποκαλείται Τhe World Hacker Team και η οργανωμένη δράση της οδήγησε στη διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικά με κυβερνητικούς υπαλλήλους.

Αναλυτικότερα, οι χάκερς κατάφεραν να διεισδύσουν στους servers του υπουργείου, και αφού υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από αυτούς, στη συνέχεια τα ανέβασαν σε διάφορα text hosting sites. Παράλληλα οι χακτιβιστές ανακοίνωσαν το χτύπημα μέσω της ιστοσελίδας CyberGuerilla.

Μεταξύ των παραβιασμένων δεδομένων συμπεριλαμβάνονται στοιχεία υπαλλήλων, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις email, αριθμοί τηλεφώνου, fax και κωδικοί πρόσβασης.

Το HackRead επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των αρχείων που οι Αnonymous δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο μετά την επίθεση.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS