ΑρχικήinetΝέα χαρακτηριστικά για το Google Drive

Νέα χαρακτηριστικά για το Google Drive


Google Drive
Ο γίγαντας της τεχνολογίας, Google πάντα ψάχνει νέους τρόπους και χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν τους χρήστες σε όλους τους τομείς, και αυτή τη φορά μας προσφέρει ορισμένες αλλαγές στις λειτουργίες του Google Drive και Google Docs.

Ανάμεσα στις αλλαγές είναι χαρακτηριστικά ασφαλείας, αποστολή ειδοποιήσεων όταν κάποιος κάνει share, προσκαλεί και δίνει πρόσβαση στα αρχεία.

«Όταν αποθηκεύετε τα σημαντικά αρχεία σας κάπου, θέλετε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας… Θέλετε τα αρχεία να είναι ασφαλή και εύκολα στην πρόσβαση», δήλωσε ο Alex Vogenthaler, product manager της ομάδας του Google Drive. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πάντα στο Drive είναι κρυπτογραφημένα. Και γι ‘αυτό ενθαρρύνουμε όλους τους χρήστες μας να κάνουν έναν απλό έλεγχο ασφάλειας κάθε λίγο και λιγάκι. Φυσικά, αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει και την κοινή χρήση αρχείων, καθώς θα πρέπει να είναι εύκολο να ελέγχετε ποιος βλέπει τι».

Η Google εργάζεται για να κάνει αυτά τα «πρέπει» πραγματικότητα, με αρκετές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων κοινής χρήσης.

«Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πρόσφατα ότι είναι πιο εύκολο να επιλέξετε και να μοιραστείτε πολλαπλά αρχεία και φακέλους σε iOS και Android – αλλά να ελέγξτε το e-mail σας μπορεί να μην είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος για να μάθετε αν κάτι έχει ήδη μοιραστεί μαζί σας», είπε ο Vogenthaler. Το Drive στέλνει τώρα ειδοποιήσεις στα κινητά για να ενημερώσει τους χρήστες αμέσως μόλις ένα αρχείο ή φάκελος δημιουργείται και χρησιμοποιείται από κοινού με τον λογαριασμό τους. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να πιέσουν τις οθόνες των smartphones τους και να μεταφερθούν στο Drive.

Η Google εργάζεται επίσης για να αντιμετωπίσει ένα κοινό πρόβλημα για τους χρήστες – οι αποδέκτες δεν μπορούν να ανοίξουν τα έγγραφα, επειδή οι αποστολείς μοιράζονται τους συνδέσμους μαζί τους πριν τους δώσουν πρόσβαση. Το Drive για το Android app, αφήνει τους αποδέκτες να κάνουν κλικ σε συνδέσμους για να ζητήσουν πρόσβαση όταν ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα αρχεία. Και οι δύο εφαρμογές για iOS και Android ενημερώνουν τον χρήστη άμεσα, έτσι  ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην παροχή της εν λόγω πρόσβασης. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δουν τα αρχεία από κοινού στις Android συσκευές τους, ακόμη και αν δεν διαθέτουν λογαριασμούς Google.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS