ΑρχικήinetΕλέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook εδώ και τώρα!

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook εδώ και τώρα!

Σε περίπτωση που δεν έχετε παρατηρήσει, το Facebook έχει ξεδιπλώσει μια πιο ισχυρή λειτουργία αναζήτησης. Η υπηρεσία, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, ονομάζεται Search FYI.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook εδώ και τώρα!

Ο Tom Stocky, ο αντιπρόεδρος της αναζήτησης του Facebook, είπε “Όταν κάτι συμβαίνει στον κόσμο, συχνά οι άνθρωποι στρέφονται στο Facebook για να δουν πώς οι φίλοι και η οικογένειά τους αντιδρά. Σήμερα, ενημερώνουμε την Αναζήτηση στο Facebook, έτσι ώστε εκτός από τους φίλους και την οικογένεια, να μπορείτε να βρείτε αυτό που ο κόσμος λέει για τα θέματα που έχουν σημασία για εσάς.»

Ακούγεται τέλειο, σωστά;

Θεωρητικά, ναι. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τις τεχνολογικές προόδους του Faceboοk – υπάρχουν και κάποια αρνητικά.

Παρόμοια με τη μηχανή αναζήτησης της Google, το Faceboοk Search FYI οργανώνει τις αναρτήσεις και τις κάνει αναζητήσιμες για τους χρήστες. Ο περιορισμός που υπάρχει εν τούτοις είναι ότι όποια ανάρτηση είχε δημοσιευθεί ως ΔΗΜΟΣΙΑ, μπορεί να αναζητηθεί και να βρεθεί από οποιονδήποτε χρήστη στο Facebοok.

Για εκείνους που έχουν το Facebοok από το ξεκίνημά του, αυτό σημαίνει ότι ορισμένες αναρτήσεις που μπορεί να μην θέλετε να είναι δημόσιες μπορεί τώρα να βρεθούν μέσω της αναζήτησης.

Τι πρέπει να κάνετε;

Εκείνο, λοιπόν, που σας προτείνω είναι να προσπαθήσετε να «κλειδώσετε» τις ρυθμίσεις απορρήτου σας όσο μπορείτε. Αυτό σημαίνει να συνδέεστε μόνο με τους ανθρώπους που γνωρίζετε και να περιορίσετε την πρόσβαση εκείνων που μπορούν να βλέπουν τις αναρτήσεις σας.

Καθώς το «δημόσιο» είναι μια εύκολη προεπιλογή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μόνοι άνθρωποι που πραγματικά κερδίζουν από αυτού του είδος τις αναρτήσεις είναι οι μέτοχοι των κοινωνικών δικτύων, καθώς προσθέτουν υλικό στη συλλογή δεδομένων τους.

Έτσι, σταματήστε αυτό που κάνετε και ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας ΤΩΡΑ.

Πώς μπορώ να ελέγξω τα προσωπικά μου δεδομένα;

Αν δεν έχετε κάνει ένα τσεκ-απ πρόσφατα στο Facebοok σας, ακολουθήστε τα απλά βήματα από το βίντεο παρακάτω:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EjojvQLT7-c” width=”740″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS