ΑρχικήinetΟ Firefox 42 έρχεται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα Ubuntu

Ο Firefox 42 έρχεται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα Ubuntu

mozilla-firefox-beta-aurora-logo

Νέα ενημέρωση του Firefox κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν

Η Canonical μόλις αποκάλυψε ότι η τελευταία έκδοση 42.0 είναι τώρα στα επίσημα αποθετήρια για τους χρήστες του Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 LTS, και Ubuntu 12.04 LTS.

Ο Firefox είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet στο Ubuntu, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο φαίνεται να λαμβάνει ειδική μεταχείριση. Σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα πακέτα που δεν ενημερώνονται τόσο συχνά, τόσο ο Firefox και όσο και ο Thunderbird ενημερώνονται γρήγορα όταν μια νέα έκδοση είναι διαθέσιμη.

Οι συντηρητές του Ubuntu για αυτά τα πακέτα είναι πολύ δραστήριοι, και συνήθως αντιδρούν πολύ γρήγορα όταν πρέπει να προωθήσουν μια νέα έκδοση στα αποθετήρια.

Αυτή είναι, άλλωστε, μία από τις πιο χρησιμοποιημένες εφαρμογές στο σύστημα και η Mozilla κλείνει συνήθως πολλά τρωτά σημεία με κάθε νέα έκδοση. Κάνοντας τη νέα έκδοση διαθέσιμη σε όλους είναι πραγματικά η καλύτερη πορεία δράσης.

Ο Firefox 42 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία

Καλύψαμε την έναρξη του Firefox 42 λίγες μέρες πριν, και έρχεται με έναν τόνο νέων χαρακτηριστικών. Ένα από τα καλύτερα είναι η ικανότητα σίγασης ενός tab που έχει μέσα ενημέρωσης να παίζουν στο background, αν και φαινόταν να είναι δύσκολο σε συστήματα Linux.

“Οι Tyson Smith και David Keeler ανακάλυψαν ένα πρόβλημα στο NSS. Αν ένας χρήστης παρασυρθεί και ανοίξει ένα ειδικά δημιουργημένο δικτυακό τόπο, ένας εισβολέας θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιήσει αυτό το πρόβλημα για να προκαλέσει άρνηση υπηρεσίας μέσω της εφαρμογής συντριβής, ή την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα με τα προνόμια του χρήστη του Mozilla », αναφέρει η ανακοίνωση ασφαλείας.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και διορθωθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα που έχουν εντοπιστεί στο πρόγραμμα περιήγησης μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη της ασφάλειας. Οι χρήστες του Ubuntu πρέπει να αναβαθμίσουν το συντομότερο δυνατόν. Αυτό μπορεί να γίνει σε δυο τρόπους, είτε με το ειδικό εργαλείο αναβάθμισης ή χρησιμοποιώντας το τερματικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS