ΑρχικήsecurityΣΟΚ! 60χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου!

ΣΟΚ! 60χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου!

Μία υπόθεση που “σηκώνει την τρίχα” εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) – Ένας 60χρονος, που έχει μάλιστα διευθυντική θέση σε πολυεθνική εταιρεία κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

ΣΟΚ! 60χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου!
– Πλήρωνε από 2.500 έως και 5.500 ευρώ για να βλέπει online κακοποίηση παιδιών στης Φιλιππίνες
– Είχε κανονίσει με dealer να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες για να έρθει σε επαφή με παιδιά 2-3 ετών!
– Τα παιδιά που ήταν 7 ετών δεν ικανοποιούσαν τις… άρρωστες ορέξεις του αφού τα θεωρούσε μεγάλης ηλικίας!
– Οι έρευνες έδειξαν πως είχε κάνει 284 online συνδέσεις σε μόλις έξι μήνες
– Ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα και πριν 20 μέρες επέστρεψε στην γενέτειρά του, με τις αρχές της συγκεκριμένης Ευρωπαϊκής χώρας να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση

Μία ακόμη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι μία από τις πλέον σκληρές υποθέσεις, με λεπτομέρειες που κάνουν το στομάχι να δένεται.. κόμπος.

Απήγαγε 3χρονο για να γυρίζει βίντεο παιδικής πορνογραφίας!
Ένας 60χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός άνδρας ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα ως μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής εταιρείας εισαγωγών – εξαγωγών, ενώ πριν 20 μέρες επέστρεψε στην γενέτειρά του, που είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα.

Εκεί μάλιστα ανέλαβε και διευθυντική θέση, ενώ οι αρχές της πατρίδας του έχουν επίσης εμπλακεί στην υπόθεση και διεξάγουν έρευνες. Ο άνδρας πλήρωνε από 2.500 έως και 5.500 ευρώ για να βλέπει online κακοποίηση παιδιών στης Φιλιππίνες, ενώ όπως προκύπτει από τις Αρχές, είχε κανονίσει με dealer να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες για να έρθει σε επαφή με παιδιά 2-3 ετών!

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως τα κορίτσια που ήταν 7 ετών τα θεωρούσε… γριούλες! Οι Αρχές ανακάλυψαν πειστήρια στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (σ.σ. με άδεια εισαγγελέα) και βρήκαν πως είχε κάνει 284 online συνδέσεις σε μόλις 6 μήνες!

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο διεθνούς διαδικτυακής επιχείρησης, η συγκεκριμένη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 60χρονου αλλοδαπού.

Οι υπολογιστές τους ήταν γεμάτοι με πορνογραφικό υλικό από παιδιά
Πιο συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών και στοιχείων, από τα οποία προέκυψε πως ο κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης με παιδιά, με σκοπό την ικανοποίηση των άρρωστων ορέξεών του.

Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

ΣΟΚ! 60χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου!

Είχε γίνει… καπνός!
Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στη διεύθυνση που φέρονταν πως εργαζόταν ο 60χρονος, όπου διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρώπης.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στις αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της συγκεκριμένης χώρας, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011έως και 30/3/2015 ο 60χρονος πραγματοποίησε τις 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες που προαναφέραμε.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες, στο πλαίσιο διεθνών επιχειρήσεων και δράσεων, για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΣΟΚ! 60χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου! 60χρονος 60χρονος 60χρονος

πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS