ΑρχικήsecurityΟι Telegraph και Daily Mail διορθώνουν XSS ευπάθειες

Οι Telegraph και Daily Mail διορθώνουν XSS ευπάθειες

Ο ερευνητής ασφαλείας Jing Wang ανακάλυψε δύο ευπάθειες XSS στις ιστοσελίδες της Daily Mail και της The Telegraph, δύο διάσημες online εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Και οι δύο ευπάθειες τώρα έχουν ήδη διορθωθεί.

Οι Telegraph και Daily Mail διορθώνουν XSS ευπάθειες
Οι Telegraph και Daily Mail διορθώνουν XSS ευπάθειες

Το πρώτο ζήτημα που ανακάλυψε ο Wang επηρέαζε την ιστοσελίδα της The Telegraph και πιο συγκεκριμένα της γκαλερί εικόνων της.

Οι επιτιθέμενοι, όπως ανακάλυψε ο Wang, θα ήταν σε θέση να εκτελέσουν κώδικα JavaScript προσαρτώντας κακόβουλο κώδικα στο τέλος του URL της γκαλερί εικόνων, μέσω των frame παραμέτρων, τα οποία, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις επιθέσεων XSS, δεν ήταν αρκετά sanitized.

Η δεύτερη ευπάθεια ΧSS που βρήκε ήταν στην ιστοσελίδα της Daily Mail, μέσω της σελίδας «Αναφορά κατάχρησης σχολίου». Όπως και με το θέμα της The Telegraph, μια παράμετρος είχε μείνει unsanitazed, γεγονός το οποίο επέτρεπε στους επιτιθέμενους να εισάγουν κακόβουλο κώδικα στο τέλος του URL.

Ο Jing Wang αναφέρει ότι και οι δύο ευπάθειες ΧSS ήταν εκμεταλλεύσιμες, ακόμη και αν οι χρήστες δεν εισέρχονταν κατά τη στιγμή των επιθέσεων.

Μια δεύτερη, ασύνδετη ευπάθεια βρέθηκε, επιπλέον, στη σελίδα εγγραφής χρήστη της Daily Mail. Η σελίδα αυτή μαστίζεται από μία μη εξουσιοδοτημένη ανακατεύθυνση που επέτρεπε στους επιτιθέμενους να δημιουργήσουν κακόβουλα Daily Mail URLs που τελικά ανακατεύθυναν τους χρήστες σε άλλες σελίδες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσουν adware, scareware ή ακόμη και να «προσφέρουν» πιο επικίνδυνα malware.

Ο Wang αναφέρει ότι το προσωπικό της Daily Mail διόρθωσε το σφάλμα XSS, αλλά το θέμα με την  ανακατεύθυνση είναι ακόμη παρόν.

Ακολοθούν βίντεο προς απόδειξη της θεωρίας για όλα τα bugs:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=SqjlabJ1OzA” width=”740″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=AU-HJGe5BWE” width=”740″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS