ΑρχικήinetΗ Hacking Team επιστρέφει, με νέα εργαλεία Encryption Cracking

Η Hacking Team επιστρέφει, με νέα εργαλεία Encryption Cracking

Hacking team

Η Hacking Team ανακοινώνει την επιστροφή της με νέα εργαλεία

Η Hacking Team, η ιταλική εταιρεία που παρέχει hacking tools για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, έκανε την επίσημη επιστροφή της με ένα email που στάλθηκε στους πελάτες της μέσω της λίστας εσωτερικής αλληλογραφίας της.

Η αποκάλυψη έρχεται από δημοσιογράφους του Vice οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί για ένα νέο e-mail που ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, David Vincenzetti, έστειλε στους τρέχοντες και δυνητικούς πελάτες του μέσω της λίστας της εταιρείας.

Ένα σύντομο απόσπασμα του e-mail, λέει: «Οι περισσότερες [υπηρεσίες επιβολής του νόμου] στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό θα «τυφλωθούν» , θα« βρεθούν στο σκοτάδι: «δε θα είναι [sic] σε θέση να καταπολεμήσουν φαύλα φαινόμενα όπως η τρομοκρατία. Μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν εδώ και είμαστε μία από αυτές. ”

Το e-mail στη συνέχεια λέει: «Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να αντιταχθεί στις αμερικανικούς ομίλους πληροφορικής και να εγκρίνει αντιλαϊκές, αλλά εντελώς απαραίτητες ρυθμίσεις.”

Αυτό το e-mail στάλθηκε στις 19 Οκτωβρίου, σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου ένας χάκερ γνωστός μόνο ως PhineasFisher παραβίασε τους διακομιστές της εταιρείας, έκλεψε και στη συνέχεια «άδειασε» πάνω από 400 GB δεδομένων.

Τα 400 GB των αρχείων περιλάμβαναν μια απόκλιση του zero-day εκμεταλλευόμενο από διάφορες εφαρμογές, το συγκρότημα spyware και εργαλεία επιτήρησης, εργαλεία hacking (εισβολής), εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας, τον κατάλογο των πελατών και τις αγορές τους, και τον πηγαίο κώδικα του κύριου προϊόντος της εταιρείας : το Σύστημα Remote Control (RCS), έκδοση 9.

Μετά το συμβάν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας υποσχέθηκε να επιστρέψει και κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων που έκανε σε διάφορα συνέδρια στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η ομάδα του έχει ήδη αρχίσει εργασίες για το RCS 10.

Δεν είναι σαφές αν το e-mail που εστάλη πριν από λίγες ημέρες αναφέρεται στο RCS 10 ή κάτι εντελώς νέο.

Ένα πράγμα είναι σαφές, και αυτό είναι τα νέα εργαλεία που θα παρέχουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να ραγίσουν τα κρυπτογραφημένα αρχεία και την κυκλοφορία στο Web, ένα πρόβλημα που πολλές κυβερνήσεις, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να ξεπεράσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS