Επιστήμονες στο MIT από το εργαστήρι της Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL), έχουν αναπτύξει μια συσκευή που χρησιμοποιεί σήματα WiFi για να βλέπει μέσα από τοίχους και άλλα εμπόδια και να προσδιορίσει ποια άτομα στέκονται πίσω από αυτά.
Μεταφράζοντας τα σήματα RF (RF- Capture), το νέο σύστημα είναι βελτιωμένη έκδοση των προηγούμενων μεθόδων ανίχνευσης κινήσεων σε ένα σπίτι – τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τις μητέρες για να δουν την αναπνοή του μωρού τους και από πυροσβέστες για να προσδιοριστεί αν υπάρχουν επιζώντες σε ένα φλεγόμενο κτίριο.
Η λειτουργία του RF-Capture είναι πραγματικά αρκετά απλή και σχετικά εύκολη.
Το RF- Capture λειτουργεί μεταδίδοντας ασύρματα σήματα που, αφού διαπεράσουν ένα άτομο που στέκεται πίσω από έναν τοίχο, αντανακλούν διάφορα μέρη του σώματος και στη συνέχεια τα σήματα μεταφέρονται πίσω στη συσκευή ανάλυσης, για να συναρμολογήσουν την εικόνα ολόκληρου του αντικειμένου.
Bot χρησιμοποιούν scalping και εξαντλούν τα δημοφιλή δώρα
Perseverance: Μελετά τους αρχαιότερους βράχους στον Άρη
Μυστήρια drones στο New Jersey: Τι λέει το Πεντάγωνο;
- Το RF-Capture μεταδίδει ραδιοκύματα που περνούν μέσα από τα φυσικά αντικείμενα
- Τα ραδιοφωνικά σήματα ανακλώνται από οτιδήποτε είναι στην άλλη πλευρά και επιστρέφουν πίσω στο RF-Capture.
- Το RF-Capture μετρά την ένταση των κυμάτων, μεταξύ άλλων μεταβλητών.
- Η συσκευή χρησιμοποιεί στη συνέχεια έναν δύσκολο αλγόριθμο για να δημιουργήσει μια ακριβή εικόνα ανθρώπου.
Η συσκευή δεν εμφανίζει μόνο το στήθος, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια ενός ατόμου, αλλά κάνει και διάκριση ανάμεσα σε δύο διαφορετικά άτομα και διαφορετικά είδη στάσεων.
Η ομάδα ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, πως όταν δοκιμάστηκε, το RF- Capture ήταν σε θέση να διακρίνει μεταξύ 15 ανθρώπων μέσα από έναν τοίχο, με σχεδόν 90% ακρίβεια, καθώς και ένα άτομο που έγραψε γράμματα στον αέρα πίσω από ένα τοίχο.
Βίντεο Επίδειξης
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που δίνεται παρακάτω που δείχνει πώς οι ερευνητές κατέγραψαν στιγμιότυπα, πριν τη δημιουργία της ανθρώπινης υπόστασης.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=7LTr02cJkiA” width=”740″]