ΑρχικήsecurityTalkTalk hack: Η αστυνομία συλλαμβάνει και δεύτερο έφηβο

TalkTalk hack: Η αστυνομία συλλαμβάνει και δεύτερο έφηβο

talktalk-hack-main

Η αστυνομία πραγματοποίησε πρόσφατα και μια δεύτερη σύλληψη, αυτήν ενός 16χρονου αγοριού από το δυτικό Λονδίνο, σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για τη φερόμενη κλοπή δεδομένων από το TalkTalk.

Συνελήφθη ως ύποπτος για αδικήματα και πράξεις όπως η κακή χρήση των υπολογιστών αφού οι ντετέκτιβς ερεύνησαν μία διεύθυνση Feltham, και αργότερα εγγυήθηκε, όπως δήλωσε και η Scotland Yard.

Τη Δευτέρα, ένα άλλο αγόρι, 15 ετών αυτή τη φορά, συνελήφθη και εγγυήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία σε σχέση με το hacking.

Ο δικτυακός τόπος TalkTalk χτυπήθηκε από μια “σημαντική” κυβερνο-επίθεση την περασμένη εβδομάδα.

Το τηλέφωνο και o πάροχος του broadband, η οποία έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες στη Βρετανία, δήλωσε ότι τόσο τα τραπεζικά στοιχεία όσο και οι προσωπικές πληροφορίες του διαδικτυακού τόπου TalkTalk θα μπορούσαν να έχουν παραβιαστεί από τους hackers.

Οι αξιωματικοί έχουν ακόμα ψάξει τη διεύθυνση της κατοικίας στο Λίβερπουλ, όπως είπε σε μία δήλωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία .

Τα νέα για το hacking κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά την περασμένη Τετάρτη, με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών TalkTalk να προειδοποιεί δημοσίως τους πελάτες της ότι τα στοιχεία τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν παρά τη θέλησή τους από απατεώνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Dido Harding δήλωσε αργότερα ότι τελικά η κλίμακα της επίθεσης ήταν “μικρότερη” από ό, τι πιστευόταν αρχικά, και ότι οποιαδήποτε στοιχεία πιστωτικής κάρτας που παραβιάστηκαν θα ήταν ελλιπή.

Οι βουλευτές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνα για την κυβερνο-επίθεση, με τον υπουργό πολιτισμού Ed Vaizey να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στην κρυπτογράφηση, όσον αφορά τις επιχειρήσεις που κατέχουν τα δεδομένα των πελατών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS