ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη έφηβος που σχετίζεται με το hack της TalkTalk

Συνελήφθη έφηβος που σχετίζεται με το hack της TalkTalk

Οι αρχές της Μ. Βρετανίας συλλαμβάνουν έφηβο που συνδέεται με το TalkTalk hack

Η Dido Harding, CEO της αγγλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών TalkTalk αντιμετωπίζει ιδιαίτερη πίεση έπειτα από την τρίτη διαρροή δεδομένων που συνέβη αυτό το χρόνο στην εταιρεία.

Συνελήφθη έφηβος που σχετίζεται με το hack της TalkTalk
Η CEO, Dido Harding, της Αγγλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΤaΙkΤaΙk, αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις μετά την τρίτη και μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που υπέστη η εταιρεία μέσα στον χρόνο. Credit: TalkTalk

Η αστυνομία της Μ. Βρετανίας συνέλαβε έναν 15χρονο νεαρό στην Βόρεια Ιρλανδία την Δευτέρα, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την διαρροή δεδομένων της ΤaΙkΤaΙk, αφότου ο broadband & phone provider αντιμετωπίζει αυξανόμενες επικρίσεις για τον χειρισμό του περιστατικού. Ο έφηβος ίσως αντιμετωπίσει κατηγορίες για Computer Misuse Act, αναφέρουν οι αρχές.

Η ιστοσελίδα της TalkTalk παραβιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου, και είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή δεδομένων όπως, τα ονόματα και επίθετα των πελατών, τις διευθύνσεις, τις ημερομηνίες γέννησης, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους αριθμούς τηλεφώνου, τα στοιχεία λογαριασμού, τα στοιχεία καρτών πληρωμής και τραπεζικών λογαριασμών.

Η Διευθύνων Σύμβουλος, Dido Harding ανέφερε πως ήρθε σε επαφή εκείνη προσωπικά με κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ο χάκερ που απαίτησε τα χρήματα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως απατεώνες είχαν προσεγγίσει μερικούς από τους πελάτες της, ‘ψαρεύοντας’ τα ΤaΙkΤaΙk account numbers τους και τους αριθμούς τηλεφώνου. Τον Αύγουστο, χτυπήθηκε το mobile sales site της ΤaΙkΤaΙk, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Αλλά η τελευταία παραβίαση δεδομένων θα μπορούσε να είναι το χειρότερο που τους συνέβη. Μερικά από τα στοιχεία που υπεκλάπησαν δεν ήταν καν κρυπτογραφημένα, δήλωσε η ίδια η ΤaΙkΤaΙk σε ένα FAQ. Τα στοιχεία των καρτών πληρωμών, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τους εγκληματίες να τα χρησιμοποιήσουν αφού ορισμένοι αριθμοί ήταν κρυφοί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS