ΑρχικήsecurityAnonymous: Διαμαρτύρονται στα νέα σχέδια λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Anonymous: Διαμαρτύρονται στα νέα σχέδια λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Η επικείμενη μετάβαση σε ένα ενιαίο σύστημα πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Ταϊλάνδη δεν πάει τόσο ομαλά όσο η τοπική κυβέρνηση ήλπιζε, με τα πράγματα να παίρνουν μια δραματική τροπή, όταν οι Anonymous ξεκίνησαν μια σειρά από επιθέσεις DDoS στην κύρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας και ακόμη κατάφεραν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Στην αρχή του μήνα, υπήρξε μια ασυνήθιστη επίθεση DDoS που χτύπησε αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ταϊλάνδης. Προφανώς, μετά από μαζικές προσκλήσεις για δράση στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλοι οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης συνδέθηκαν και πατούσαν F5 (ανανέωση) στις ιστοσελίδες της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης (thaigov.go.th) και του Υπουργείου της χώρας της Πληροφορίας, Επικοινωνιών και Τεχνολογίας (ICT ) (mict.go.th).

Anonymous: Διαμαρτύρονται στα νέα σχέδια λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Παραδόξως, αυτή η «χειροκίνητη» επίθεση DDoS κατάφερε να περιορίσει τις εν λόγω ιστοσελίδες, ακόμη και αν αυτό έγινε μόνο για μια μέρα.

Ο λόγος που οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης μπήκαν σε τόσο κόπο ήταν τα σχέδια της χώρας να διοχετεύσει όλες τις συνδέσεις στο Internet χρησιμοποιώντας έναν μόνο διακομιστή, ο οποίος θα είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Αυτό σήμαινε ότι η κυβέρνηση δεν έλεγχε μόνο πότε και πώς η χώρα θα πρέπει να συνδεθεί στο Internet, αλλά θα έχει και την εξουσία να παρακολουθεί την κίνηση στο Διαδίκτυο και να επιβάλλει σκληροπυρηνικούς κανόνες λογοκρισίας. Τα σχέδια της Ταϊλάνδης για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά που χρησιμοποιεί η Κίνα.

Σύμφωνα με τις αναφορές που έρχονται από το Twitter (#OpSingleGateway), οι Anonymous Asia έχουν πλέον μπει στο παιχνίδι και έχουν δρομολογήσει αρκετές επιθέσεις DDoS στην ιστοσελίδα της CAT Telecom, την κρατική υπηρεσία παροχής Internet της Ταϊλάνδης.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η ομάδα των Anonymous, κατάφερε να υποκλέψει ευαίσθητες λεπτομέρειες της κυβέρνησης σχετικά με το «ενιαίο σύστημα» πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, μετά την εισβολή, ο Στρατός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια μονάδα πολέμου στον κυβερνοχώρο για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS