ΑρχικήinetΤα εναέρια ταξί θα γίνουν πραγματικότητα

Τα εναέρια ταξί θα γίνουν πραγματικότητα

skytran-carΒαρεθήκατε με την καθημερινή κίνηση στο δρόμο; Σύντομα μπορεί να μην την αντιμετωπίζετε.

Τα εναέρια ταξί της SkyTran κάνουν το ντεμπούτο τους.

Το σύστημα της εναέριας μαζικής μεταφοράς διαθέτει «αυτοκίνητα» που ενσωματώνονται μαγνητικά σε εναέριες ράγες, περίπου 20 με 30 πόδια πάνω από το έδαφος.

Η Skytran, με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια, αναπτύσσει το σύστημα εδώ και πέντε χρόνια. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τελ Αβίβ, στο τέλος του Οκτωβρίου.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε περίπου 900 πόδια, σε χώρο που παρέχεται από τις Δυνάμεις Αερομεταφοράς του Ισραήλ, οι οποίες συνεργάζονται με την SkyTran για να αναπτύξουν τα αυτοκίνητα.

Αρχικά, μόνο ένα αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην πίστα. Το αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, μπορεί να ταξιδέψει αρκετά γρήγορα μέχρι περίπου 100 χλμ/ώρα. Η SkyTran ελπίζει να προσθέσει τελικά πολλά περισσότερα αυτοκίνητα στο νέο της σύστημα.

Αν όλα πάνε καλά, η εταιρεία αναμένει να επεκταθεί σε τουλάχιστον τρεις άλλες πόλεις του Ισραήλ και ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ από το 2018.

Ένα εναέριο μέσο μεταφοράς είναι φθηνότερο και απλούστερο από ό, τι μια κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών και υπόγειων διαβάσεων – και είναι επίσης περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, δήλωσε ο Jerry Sanders, Διευθύνων Σύμβουλος της SkyTran.

skytran-gif

Η SkyTran, κοστολογεί περίπου στα 8 εκατομμύρια δολάρια το χιλιόμετρο και τα αυτοκίνητα κοστίζουν μεταξύ 25.000 και 30.000 δολαρίων το καθένα.

Σε σύγκριση με το κόστος της διατήρησης και διεύρυνσης των υφιστάμενων συστημάτων μαζικής μεταφοράς, ο Sanders είπε ότι η SkyTran είναι μια ευκαιρία για όλες τις πόλεις.

Το σύστημα της SkyTran είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο. Ο Sanders υποστηρίζει πως ολόκληρο το σύστημα μπορεί να συναρμολογηθεί και να εγκατασταθεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης για να μετακινήσει τα αυτοκίνητα. Με άλλα λόγια, οι ηλεκτρομαγνήτες ωθούν τα αυτοκίνητα προς τα εμπρός, γεγονός που το καθιστά ένα ενεργειακό αποδοτικό σύστημα.

Αυτή η τεχνολογία είναι ιδανική σε χώρες όπου η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι αξιόπιστη.

Πολλές πόλεις των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τα συστήματα της SkyTran, δήλωσε ο Sanders, συμπεριλαμβανομένης της Βαλτιμόρης, της Inglewood και της Καλιφόρνια. Η SkyTran ελπίζει να αρχίσει η κατασκευή του συστήματος της στη Βαλτιμόρη το επόμενο έτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS