ΑρχικήinetΗ MasterCard θέλει να μετατρέψει όλα τα gadget σε πιστωτική κάρτα

Η MasterCard θέλει να μετατρέψει όλα τα gadget σε πιστωτική κάρτα

mastercard-660x440Η MasterCard θέλει να «επιτρέψει» σε οποιοδήποτε gadget, να χρησιμοποιείται ως πιστωτική κάρτα. Η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει στις εταιρείες τεχνολογίας να μετατρέψουν τις συσκευές τους, όπως «έξυπνα» δαχτυλίδια, κλειδιά αυτοκινήτου και ιχνηλάτες γυμναστικής, σε πιστωτικές κάρτες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιούν πληρωμές σε καταστήματα, ακριβώς όπως και τα περισσότερα νέα smartphones που μπορούν με προγράμματα όπως το Apple Pay και Android Pay. Η MasterCard έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με ορισμένες εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη κατασκευάσει πρωτότυπες μονάδες. Η GM έχει σχεδιάσει ένα μπρελόκ με ενσωματωμένη την ασύρματη τεχνολογία πληρωμών της MasterCard . Η Ringly έχει κάνει το ίδιο σε ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι και η Nymi έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο βραχιολάκι.

Ο στόχος είναι να κάνει τις πληρωμές – και, φυσικά, πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα – όσο το δυνατόν ευκολότερες. Αντί να χρειάζεται να έχετε μια ειδική συσκευή για τις πληρωμές, η MasterCard θέλει να απλά να χρησιμοποιήσετε τα κλειδιά  που βρίσκονται ήδη στα χέρια σας ή το δαχτυλίδι που είναι ήδη στο δάχτυλό σας. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει μια νέα δυναμική ενέργεια προς τον κόσμο των συνδεδεμένων συσκευών. Η MasterCard φαντάζεται έναν κόσμο όπου η τεχνολογίας της θα επιτρέπει ακόμη και σε «συνδεδεμέν» ρούχα για να κάνουν πληρωμές.

Μέχρι στιγμής, μόνο οι MasterCards που εκδίδονται μέσω της Capital One θα υποστηρίζονται σε αυτές τις μικρές συνδεδεμένες συσκευές, αλλά η MasterCard έχει άφθονο χρόνο για να προσθέσει και άλλους συνεργάτες σε αυτήν τη νέα της προσπάθεια. Τα πρώτα προϊόντα που υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες πληρωμών της MasterCard θα φτάσουν πρώτα στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, με την επέκταση σε άλλες χώρες να ακολουθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS