ΑρχικήinetPepper: το ανθρωποειδές ρομπότ κάνει το ντεμπούτο του στη Γαλλία

Pepper: το ανθρωποειδές ρομπότ κάνει το ντεμπούτο του στη Γαλλία

pepper-curiosityonΦαίνεται ότι η Softbank διευρύνει τους ορίζοντές της όσον αφορά τα ανθρωποειδή ρομπότ Pepper, ανακοινώνοντας ότι το ρομπότ -φίλος θα κυκλοφορήσει και έξω από την Ιαπωνία για πρώτη φορά.

Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχει δημιουργήσει πολλές μονάδες Pepper σε όλη την αλυσίδα Carrefour στην περιοχή Claye-Souilly της Γαλλίας. Τα ρομπότ που αναμένεται να πραγματοποιούν προτάσεις στους πελάτες, όπως ιδέες για συνταγές και συνδυασμούς κρασιού, θα αξιολογούν επίσης και την ικανοποίηση των πελατών, αναφέρει το AFP.

“Είναι η πρώτη φορά που προωθούμε τον Pepper έξω από την Ιαπωνία, οπότε θα δούμε την αντίδραση των πολιτών στη Γαλλία”, δήλωσε ο Magali Cubier από την Aldebaran Robotics, τη θυγατρική εταιρεία της Softbank, που κατασκευάζει τα εξαρτήματα για τα ρομπότ Pepper. “Ο κύριος στόχος είναι να διασκεδάσει τους ανθρώπους και να δοκιμάσει πώς αντιδρούν στην εικόνα ενός ρομπότ μέσα σε ένα κατάστημα”.

Η συσκευή για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε από την Softbank τον Ιούνιο του 2014. Στις 20 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, μόλις ένα χρόνο αργότερα, ο Pepper εισήχθη στην αγορά. Πωλείται για ¥ 198.000 ( ή 1,650 δολάρια) και οι πρώτες 1.000 μονάδες, πουλήθηκαν όλες μέσα σε ένα λεπτό. Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησαν άλλα 1.000 ρομπότ Pepper, σε κάθε έναν από τους παραπάνω μήνες και πάλι η Softbank ξεπούλησε μέσα σε ένα λεπτό.

Όταν ο Cubier μιλούσε στο συνέδριο WSJDLive στην Καλιφόρνια, δήλωσε πως οι μονάδες Pepper ήταν σε ετοιμότητα. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα δυναμικό πρώτο βήμα στην επέκταση του προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με πολλές ρομποτικές συσκευές, το Pepper έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας φίλος, παρά ένας υπηρέτης. Είναι προγραμματισμένο να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, να ακολουθεί φωνητικές εντολές και, όπως ισχυρίζεται η SoftBank, είναι το πρώτο ρομπότ που μπορεί να «διαβάσει» τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιδράσει αναλόγως.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS