ΑρχικήinetΤο Twitter προχωράει σε περικοπές 336 θέσεων εν μέσω αναδιάρθρωσης

Το Twitter προχωράει σε περικοπές 336 θέσεων εν μέσω αναδιάρθρωσης

twitter-earnings-fade-ss-1920-min-minΤο Twitter ανέφερε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπή 336 θέσεων εργασίας, περίπου το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, ως μέρος της αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα κοστίσουν μεταξύ 10-20 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ η αναδιάρθρωση θα κοστίσει μεταξύ 5 -15 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές στο Twitter αυξήθηκαν κατά 2% πριν διατεθούν στην αγορά, μετά την ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι ο συν-ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey θα είναι μόνιμος διευθύνων σύμβουλος.

Είχε υπηρετήσει ως προσωρινός διαχειριστής της εταιρείας για τρεις μήνες, αφότου ο Dick Costolo παραιτήθηκε την 1η Ιουλίου.

Ο κ Costolo, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος από το 2010 έως το τρέχον έτος, βρισκόταν υπό πίεση από τους επενδυτές, οι οποίοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον ρυθμό ανάπτυξης των χρηστών της επιχείρησης.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του Twitter, ο κ Dorsey έγραψε: «Έχουμε πάρει μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση – σχεδιάζουμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με έως και 336 άτομα από όλη την εταιρεία. Το κάνουμε αυτό με απόλυτο σεβασμό στο κάθε άτομο. Το Twitter θα αναλάβει τη φροντίδα του κάθε ατόμου στην παροχή γενναιόδωρων πακέτων εξόδου και θα βοηθήσει στην εύρεση νέας εργασίας.»

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς το Twitter εργάζεται συνεχώς για να παράγει βελτιωμένο οδηγό διαχείρισης για το Twitter, το Vine και το Periscope. Τέλος, περιέγραψε την πιο πρόσφατη καινοτομία της εταιρείας ως «μια τολμηρή ματιά στο μέλλον, για το πώς οι άνθρωποι θα βλέπουν τι συμβαίνει στο κόσμο».

Ίσως να μην είναι και η καλύτερη παρηγοριά για τους εργαζόμενους!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS