ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε ο Dow Jones - 3.500 χρήστες εκτέθηκαν!

Παραβιάστηκε ο Dow Jones – 3.500 χρήστες εκτέθηκαν!

Η Dow Jones firm επιβεβαίωσε παραβίαση δεδομένων 3.500 χρηστών

Η Dow Jones firm επιβεβαίωσε πως επλήχθη από παραβίαση δεδομένων, κατά την οποία εκτέθηκαν αριθμοί πιστωτικών καρτών και προσωπικές πληροφορίες επικοινωνίας περίπου 3.500 χρηστών της.

Παραβιάστηκε ο Dow Jones - 3,500 χρήστες εκτέθηκαν!
Η Dοw Jοnes είναι μια εταιρεία media που ανήκει στην Rupert Murdoch’s News Corp, θυγατρική της Wall Street Journal.

Στο τέλος της προήγουμενη εβδομάδας, ο CEO της Dοw Jοnes & Co αποκάλυψε, μέσω μιας επιστολής προς τους καταναλωτές, πως μια παραβίαση δεδομένων που υπέστη η εταιρεία επηρέασε περίπου 3,500 άτομα.

Το γεγονός μοιάζει να είναι ίδιο με αυτό που επηρέασε τα 4,6 εκατομμύρια επενδυτών της Online stock brokerage Scottrade, σε μια παραβίαση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα . [Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με την υπόθεση της Scottrade>> ΕΔΩ]

Στην επιστολή του προς τους καταναλωτές, ο Chief Executive της Dow Jones, William Lewis εξήγησε πως στα τέλη Ιουλίου η εταιρεία είχε ενημερωθεί από τις νομικές αρχές για πιθανή παραβίαση δεδομένων. Η Dοw Jοnes & Co. αμέσως άρχισε να ερευνά το ενδεχόμενο αυτό, και ανακάλυψε πως όντως ορισμένοι threat actors απέκτησαν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων πελατών, αλλά δεν είναι σαφές αν οι εισβολείς μπόρεσαν να εξάγουν τα δεδομένα. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και στο customer payment system.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι επιτιθέμενοι έψαχναν για πληροφορίες επικοινωνίας νυν και πρώην συνδρομητών της Dow Jones, πληροφορίες που περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, email addresses, και αριθμούς τηλεφώνου.

Οι ερευνητές ασφαλείας φοβούνται πως οι εν λόγω threat actors διεξάγουν μια μακροπρόθεση εκστρατεία εναντίον εταιρειών όπως η Dοw Jοnes & Co και η Scottrade, και εάν η υπόθεση αυτή βγει αληθινή, τότε είναι πολύ πιθανό να διαβάσουμε και για άλλες παραβιάσεις δεδομένων τους προσεχείς μήνες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS