ΑρχικήsecurityCar hacking: Η Intel ερευνά λύσεις ασφάλειας

Car hacking: Η Intel ερευνά λύσεις ασφάλειας

car hacking
car-hacking

Παλαιότερα η κλοπή του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου ή το να ξεχάσει κανείς να το κλειδώσει, ήταν τα μεγαλύτερα θέματα ασφάλειας που απασχολούσαν τους οδηγούς. Τώρα, όμως τα περισσότερα αυτοκίνητα συνδέονται στο Internet και οι οδηγοί βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο (car hacking), σύμφωνα με τον γενικό διευθυντής της Intel Security.

Ο κ. Young δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες ασφαλείας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παραβιάσουν ένα όχημα και να το απενεργοποιήσουν εξ αποστάσεως, γεγονός που σε πολλούς, αν όχι στους περισσότερους θα προκαλούσε πανικό, καθώς ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα “δικτυώνονται”.

«Πριν από δύο χρόνια, μιλήσαμε για το hacking αυτοκινήτων σε θεωρητικό επίπεδο. Τώρα γνωρίζουμε ότι μπορεί πραγματικά να συμβεί», δήλωσε.

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αφορούσε συνήθως διαδικτυακές απάτες και κλοπή στοιχείων ταυτότητας. Τώρα υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας που αφορούν τη φυσική υπόσταση των αυτοκινήτων που είναι συνδεδεμένα.

Υπάρχουν εκατοντάδες υπολογιστικά συστήματα σε ένα αυτοκίνητο. Έχουμε συνδέσει τα αυτοκίνητα στο διαδίκτυο. Έχουμε ήδη δει ορισμένα παραδείγματα

Όταν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μεταφερθούν από την κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών σε τροχαία ατυχήματα, υπάρχει μια φυσική απειλή η οποία αποτελεί ανησυχία για τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις.»

Έρευνα

Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία του Automotive Security Review Board (ASRB) για να φέρει σε επαφή τους καλύτερους ερευνητές στον κλάδο της ασφάλειας, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επικεντρώνονται στην κυβερνοασφάλεια συστημάτων με φυσική υπόσταση.

“Μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη κατά των κυβερνοεπιθέσεων στα αυτοκίνητα. Με τη βοήθεια του ASRB, η Intel μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια σε ουσιαστικά στοιχεία κατά τον σχεδιασμό κάθε δικτυωμένου αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Young.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS