ΑρχικήinetΗ Google σχεδιάζει να κατασκευάσει το Glass με ολογραφικές οθόνες

Η Google σχεδιάζει να κατασκευάσει το Glass με ολογραφικές οθόνες

glass_2565322b

Το Google Glass μπορεί να παρουσιάσει τεχνολογία Magic Leap τελικά

Το επερχόμενο πρόγραμμα Google Glass, επονομαζόμενο και ως Aurora, εξακολουθεί να βασίζεται στην παλιά τεχνολογία, και οι χρήστες εξακολουθούν να βλέπουν επίπεδες εικόνες υπερτιθέμενες σε έναν 3D κόσμο. Όχι πια, η Google πιθανώς σχεδιάζει να αναπτύξει μια οθόνη ολόγραμμα για το Glass.

Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αναρτήθηκε στο USPTO δείχνει μια «οθόνη που φοριέται στο κεφάλι» η οποία θα δείχνει ολογράμματα όπως αναπτύχθηκαν από την Google. Παρόμοια με το HoloLens της Microsoft, η εταιρεία θέλει να αναπτύξει μια συσκευή που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που δεν περιορίζεται από οθόνες πια και φέρνει όλες τις πληροφορίες που εμφανίζονται μπροστά στα μάτια των ανθρώπων σαν να είναι πολύ πιο κοντά, από ότι στις απλές οθόνες. Καταχωρημένο το Μάρτιο του 2014, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει την έρευνα της Google σχετικά με το πώς θα μπορούσε να συγχωνεύσει τη νέα αυτή τεχνολογία απεικόνισης με AR.

Αυτή τη στιγμή είναι ίσως πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το τι θα κάνει η Google με το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον το HoloLens της Microsoft θα έχει κατά πάσα πιθανότητα κάποιο νέο ανταγωνισμό, αλλά όχι προς το παρόν. Δεν είναι μυστικό ότι η Google αναπτύσσει μια νέα γενιά του Glass που υπόσχεται να είναι πιο ανθεκτικά, με καλύτερο ραδιοφωνικό πομπό WiFi εξασφαλίζοντας ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης, σε συνδυασμό με μεγαλύτερες οθόνες, και επίσης μια μεγαλύτερη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Είναι απίθανο η Google θα αναπτύξει δύο ξεχωριστές έξυπνες συσκευές eyeware

Είναι πολύ πιθανό το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας να συμμετέχει στο μυστικό project της Google που ονομάζεται Magic Leap, που υπόσχεται να φέρει την εικονική πραγματικότητα ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, σαν να ήταν στο ίδιο δωμάτιο με εσάς. Όπως παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή, το Magic Leap θα δώσει στους χρήστες την εντύπωση πως παίζουν παιχνίδια και πυροβολούν εξωγήινους μέσα στο δωμάτιό τους, υποσχόμενο μέγιστο βάθος εικόνας.

Είναι άγνωστο αν η Google θέλει να ενοποιήσει τα δύο έργα υπό το ίδιο υλικό, ή θα χρησιμοποιήσει δύο ξεχωριστά σετ, αλλά θα ήταν λογικό να το κάνει, και θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αναπτύξει εφαρμογές μόνο για ένα σετ έξυπνων eyewear αντί για δύο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS