ΑρχικήsecurityΠάνω από 15 εκατομμύρια T-Mobile Data πελατών έχει κλαπεί από χάκερς

Πάνω από 15 εκατομμύρια T-Mobile Data πελατών έχει κλαπεί από χάκερς

Hacker-819x1024-πελατώνΤα ηλεκτρονικά δεδομένα πάνω από 15 εκατομμυρίων T-Mobile πελατών έχουν κλαπεί από χάκερς, ωστόσο τα δεδομένα δεν εκλάπησαν απ ‘ευθείας από την T-Mobile, αλλά αντιθέτως έγινε αντιληπτό από την εταιρεία πιστωτικής παρακολούθησης, Experian.

Τα ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποία εκλάπησαν, περιλαμβάνουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των πελατών της T-Mobile, μαζί με την ημερομηνία γέννησής τους και επιπλέον κάποιες κρυπτογραφημένες πληροφορίες.

Αυτές οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες, περιλαμβάνουν αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης των πελατών και αναγνωριστικές πληροφορίες από πράγματα όπως τα διαβατήρια και οι άδειες οδήγησης.

Η Experian ανακάλυψε ότι η παραβίαση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου και έχει ενημερώσει τις αρχές σχετικά με τα κλεμμένα δεδομένα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, John Legere είχε αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την παραβίαση των δεδομένων των πληροφοριών για τους πελάτες της T-Mobile.

“Προφανώς είμαι απίστευτα θυμωμένος από αυτή την παραβίαση των δεδομένων και θα καθιερώσουμε μια διεξοδική επανεξέταση της σχέσης μας με την Experian, αλλά αυτή τη στιγμή η πιο μεγάλη ανησυχία μου και αυτό που χρήζει περισσότερης εστίασης, είναι να βοηθήσουμε άμεσα όλους τους καταναλωτές που έπεσαν θύματα. Παίρνω τους πελάτες μας αλλά και την ιδιωτική ζωή των πελατών μας ΠΟΛΥ σοβαρά. Αυτό δεν είναι ένα μικρό θέμα για εμάς. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πελάτες μας ότι ούτε τα συστήματα της T-Mobile, ούτε το δίκτυο ήταν μέρος αυτής της εισβολής και ότι δεν περιελάμβανε κανέναν αριθμό καρτών πληρωμής ή τραπεζικό λογαριασμό.”

Αν νομίζετε ότι μπορεί να ήσασταν κι εσείς ένας από τους πελάτες των οποίων τα δεδομένα  έχουν κλαπεί, μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, από το site της εταιρείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS