ΑρχικήinetΣύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει με ακρίβεια κακόβουλα URLs

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει με ακρίβεια κακόβουλα URLs

Εξελιγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει με ακρίβεια κακόβουλα URLs
Tο ευφυές σύστημα ανάλυσης URL έχει ακρίβεια που κυμαίνεται από 83% έως και 98%

 

Επιστήμονες έχουν σχεδιάσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει κακόβουλο λογισμικό κρυμμένο σε συνδέσμους (links) που έχουν συμπτυχθεί με την υπηρεσία URL shortener του Twitter.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύνθετο σύστημα ανάλυσης URL και υπολογιστών, το οποίο παρακολουθεί πώς το περιεχόμενο ενός διαδικτυακού ιστότοπου επηρεάζει τον υπολογιστή ενός χρηστή και καταγράφει τυχόν αλλαγές που πραγματοποιούνται στο μηχάνημα, αναδεικνύοντας τις αλλαγές που υποδηλώνουν απόκλιση από τη φυσιολογική συμπεριφορά περιήγησης στο web.

Μεταξύ των αλλαγών αυτών περιλαμβάνονται τροποποιήσεις σε registry files (αρχεία μητρώου), εκκίνηση νέων διεργασιών (processes) στο λειτουργικό σύστημα, τροποποιήσεις τοπικών αρχείων (local files), κ.ο.κ.

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσονται τα bytes και τα πακέτα μεταξύ των ιστοσελίδων και των υπολογιστών, το ευφυές σύστημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα και να εντοπίζει κακόβουλες διευθύνσεις urΙ.

Στόχος των επιστημόνων είναι να παρέχουν στο Twitter και στους χρήστες του μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας που θα μπορεί να τους προστατεύσει αποτελεσματικά από κακόβουλο λογισμικό το οποίο εμπεριέχεται σε συρρικνωμένα Τ.co URLs.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει πιθανές απειλές μέσα σε 5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή όπου ο χρήστης μεταβεί σε μια διεύθυνση urΙ που δημοσιεύτηκε στο Twitter, με ακρίβεια 83%, ενώ μέσα σε 30 δευτερόλεπτα με ακρίβεια 98%.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο ΙΕΕΕ/ACM τον Αύγουστο του 2015. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS