ΑρχικήinetΗ Motorola γίνεται 87, Χρόνια της Πολλά!

Η Motorola γίνεται 87, Χρόνια της Πολλά!

motorolaΗ Motorola μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο, το Moto X για φέτος

Η Motorola είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα των επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών σήμερα, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο μέρος στη Lenovo. Όμως το ταξίδι της εταιρείας ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια.

Στην πραγματικότητα, αυτή την εβδομάδα η εταιρεία γίνεται 87, οπότε δράττουμε την ευκαιρία να της ευχηθούμε χαρούμενα γενέθλια και πολλά χρόνια δραστηριότητας να έρθουν ακόμα. Η παραγωγός εταιρεία των ηλεκτρονικών ιδρύθηκε το 1928 από τον Paul V. Galvin και τον αδελφό του Ιωσήφ ως Galvin Manufacturing Corporation στο Σικάγο του Ιλλινόις.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας ήταν ένας αποφορτιστής μπαταρίας, μια οικιακή ηλεκτρική συσκευή που επιτρέπει στα ραδιόφωνα που τροφοδοτούνται από μπαταρία να τρέξουν στην πάγια τρέχουσα οικιακή συχνότητα. Στη συνέχεια, το 1930, η Galvin Manufacturing Corporation παρουσίασε το ραδιόφωνο της Motorola, ένα από τα πρώτα εμπορικά επιτυχημένα ραδιόφωνα αυτοκινήτου.

Αλλά μόνο από το 1947 μπόρεσε η Galvin Manufacturing Corporation να αλλάξει το όνομά της σε Motorola Inc, με την έναρξη της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία συνέχισε να παράγει όλα τα είδη των ηλεκτρονικών προϊόντων και το 1947 είδαμε την έλευση της πρώτης της τηλεόρασης, το μοντέλο Golden View, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της προσιτής τιμής του. Ο κατασκευαστής της συσκευής κατέληξε να πουλήσει περισσότερες από 100.000 μονάδες σε ένα μόνο έτος.

Το 1955 η εταιρεία εισήγαγε ένα νέο λογότυπο της μάρκας, το τυποποιημένο «Μ», που βλέπουμε ακόμα και σήμερα στα προϊόντα της.

Μέχρι το 1983 η εταιρεία είχε αρχίσει να επιδίδεται  στην κατασκευή κινητών με την κυκλοφορία του πρώτου εμπορικού φορητού κινητού τηλεφώνου στον κόσμο, το μοντέλο DynaTAC.

Πιθανότατα ήταν τότε που η Motorola άρχισε να παίρνει μια γεύση από την τεχνολογία κινητής τεχνολογίας και από τότε ασχολείται με τα κινητά τηλέφωνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS