ΑρχικήsecurityChrysler Παραγγελίες συνδέονται για δεύτερη φορά με ανάκληση Jeep

Chrysler Παραγγελίες συνδέονται για δεύτερη φορά με ανάκληση Jeep

Έχοντας περάσει μικρό χρονικό διάστημα από την παραβίαση του υψηλού προφίλ Jeep και την πυροδότηση για ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων αυτοκίνητων τον περασμένο μήνα, η Chrysler κανονίζει μια δεύτερη ανάκληση των οχημάτων της, για να αντιμετωπίσει για μια ακόμη φορά τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
Η ανάκληση θα ενημερώσει το λογισμικό σε περίπου 7.810 νέα Jeep Renegade του 2015, τα οποία διαθέτουν 6,5-ιντσών οθόνες αφής. Η Chrysler δήλωσε ότι, δεδομένου ότι το Renegade είναι ένα νέο μοντέλο, περίπου τα μισά των επηρεαζόμενων οχημάτων είναι ακόμα στα χέρια των εμπόρων.

Chrysler Παραγγελίες συνδέονται για δεύτερη φορά με ανάκληση Jeep
Ανέφερε, επίσης, ότι το ζήτημα στο ραδιόφωνο είναι διαφορετικό από αυτά που οι ερευνητές ασφαλείας Charlie Miller και Chris Valasek ήταν σε θέση να εκμεταλλευτούν – με ένα ανυποψίαστο δημοσιογράφο να οδηγάει 70 μίλια/ώρα στον αυτοκινητόδρομο. Συγκεκριμένα στο Black Hat συνέδριο τον περασμένο μήνα, έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο του κλιματισμού του αυτοκινήτου, του ταμπλό του συστήματος και των υαλοκαθαριστήρων εξ αποστάσεως. Οι Miller and Valasek δήλωσαν επίσης ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο των φρένων και του συστήματος διεύθυνσης του οχήματος. Τα οχήματα που καλύπτονται από την πρώτη ανάκληση περιλαμβάνουν το μοντέλο 2015 του Dodge Ram pickup, του Dodge’s Challenger, του Viper, του Jeep Cherokee και του Grand Cherokee SUVs.
Οι νέες ευπάθειες θα είναι δαπανηρές στην εκμετάλλευση και θα πάρει πιθανώς μήνες και εκτεταμένη τεχνική ικανότητα για να επιτευχθούν, τόνισε η Chrysler.
“Ο χειρισμός του λογισμικού, που απευθύνεται στην παρούσα ανάκληση, απαιτεί ξεχωριστές και μεγάλες τεχνικές γνώσεις, παρατεταμένη φυσική πρόσβαση σε ένα υποκείμενο όχημα και παρατεταμένες χρονικές περιόδους για να γραφτεί κώδικας”, ανέφερε σε δήλωση η εταιρεία. “Κανένα ελάττωμα δεν έχει βρεθεί. Η FCA των ΗΠΑ διεξάγει αυτή την εκστρατεία με αμέριστη προσοχή.”
Η Εθνική Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει έρευνα για να αξιολογήσει το κατά πόσον η ανάκληση είναι πιθανό να είναι αποτελεσματική.
“Το να ξεκινήσει ανάκληση είναι το σωστό βήμα για να προστατεύσει η Fiat Chrysler τους πελάτες της, και θέτει σημαντικό προηγούμενο για το πώς η NHTSA και η βιομηχανία θα ανταποκριθούν σε τρωτά σημεία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο Διαχειριστής NHTSA Mark Rosekind σε μια δήλωση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS