ΑρχικήsecurityΥπόθεση: Silk Road| Ένοχος πρώην πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών US

Υπόθεση: Silk Road| Ένοχος πρώην πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών US

Υπόθεση: Silk Road| Ένοχος πρώην πράκτορας των Αμερικάνικων Μυστικών Υπηρεσιών

Ο Shaun Bridges, ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, κρίθηκε ένοχος για κλοπή του ποσού των $ 820,000 δολαρίων (£ 521,000 λίρες) σε bitcoins κατά την διάρκεια μιας έρευνας στο website Silk Road. Ήταν μέλος της ομοσπονδιακής ομάδας, η οποία βοήθησε στην έρευνα και να κλείσουν το Silk Road, μια underground αγορά για ναρκωτικά.

Υπόθεση: Silk Road| Ένοχος πρώην πράκτορας των US Μυστικών Υπηρεσιών

Ομολόγησε την ενοχή του όχι μόνο για την κλοπή bitcoins, αλλά και για ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα στο San Francisco. Θα καταδικαστεί το Δεκέμβριο.

Η κλοπή έγινε ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Ο Bridges χρησιμοποίησε έναν administrator account του Silk Road για να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης και να μετακινήσει 20.000 bitcoins στο λογαριασμό του. Προσπάθησε να κρύψει την κλοπή του μέσω μιας σειράς πολύπλοκων χρηματοοικονομικών ελιγμών.

Τον Μάιο, ο Ross Ulbricht ιδρυτής του Silk Road καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη λειτουργία του site.
Αυτός δεν είναι ο μόνος πράκτορας ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για κλοπή ψηφιακών μετρητών σε αυτήν την περίπτωση. Ο Bridges είναι ο δεύτερος πράκτορας που εμπλέκεται στην υπόθεση και ‘πιάστηκε’ να κλέβει ψηφιακό χρήμα.

Στις αρχές Ιουλίου, ένας πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, ο Carl Force ομολόγησε την ενοχή του για τρεις κατηγορίες σε σχέση με περισσότερα από $ 700.000 bitcoins που είχε υπεξαιρέσει από τους χρήστες του Silk Road.

«Υπάρχει μια φωτεινή γραμμή μεταξύ της επιβολής του νόμου και της διάλυσής της,” ανέφερε ο Αμερικανός βοηθός γενικού εισαγγελέα, Leslie Caldwell σε μια δήλωσή του. «Οι Αξιωματικοί επιβολής του νόμου που διασχίζουν τη γραμμή αυτή όχι μόνο βλάπτουν άμεσα το θύμα τους, αλλά προδίδουν συνάμα και την εμπιστοσύνη του κοινού.”

Το Silk Road έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013, όταν επιδρομές από το FBI και άλλους ομοσπονδιακούς πράκτορες οδήγησαν στη σύλληψη του ιδρυτή του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS