ΑρχικήinetSony Xperia Z5 Premium: Διαθέτει οθόνη 4K και νέα κάμερα

Sony Xperia Z5 Premium: Διαθέτει οθόνη 4K και νέα κάμερα

Sony Xperia Z5 Premium: Διαθέτει οθόνη 4K και νέα κάμερα – Η Sony παρουσίασε το πρώτο smartphone που διαθέτει οθόνη ανάλυσης 4K. – Αυτό σημαίνει ότι το Xperia Z5 Premium μπορεί τόσο να καταγράφει  βίντεο σε “υπερ-υψηλής ευκρίνειας” ποιότητα και στη συνέχεια να το αναπαράγει στην 5.5in (14 εκατοστά) οθόνη του χωρίς να υποβαθμιστεί το υλικό.

Όλες οι Z5 συσκευές της εταιρείας διαθέτουν επίσης μια νέα κάμερα.

Η Apple, η Samsung, η Huawei και  η Xiaomi είναι μεταξύ αντίπαλων εταιριών που έχουν χρησιμοποιήσει προηγούμενες γενιές τεχνολογιών φωτογραφίας της ιαπωνικής εταιρείας.

Ωστόσο, η Sony είπε ότι ο αισθητήρας 23 megapixel που χρησιμοποιείται ανήκει “αποκλειστικά” στους δικούς της μηχανισμούς για την ώρα.

Η πρόγνωση της εταιρείας πρόσφατα επιχειρήσεων ακουστικό του θα βασανίσει επάνω ένα 60 δις γιεν ($ 500? £ 326) λειτουργικές ζημίες κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

Sony Xperia Z5 Premium: Διαθέτει οθόνη 4K και νέα κάμερα

Μεγάλη μπαταρία

Η εταιρεία αναγνώρισε ότι υπήρχε ακόμα ένα περιορισμένο ποσό του επαγγελματικού περιεχομένου διαθέσιμο στο 4K – η οποία παρέχει περίπου τέσσερις φορές τον αριθμό των pixel, σαν βίντεο υψηλής ανάλυσης 1080p.

Αλλά είπε ότι η Z5 Premium θα κάνει upscale τα βίντεο που μεταδίδονται από το YouTube και το Netflix για να επωφεληθούν από την οθόνη.

Μία από τις μεγάλες ανησυχίες για οθόνες υψηλής ευκρίνειας είναι ότι κατεβάζουν τη μπαταρία πιο γρήγορα. Η Sony υποστηρίζει ότι η χρήση μιας “μεγάλης χωρητικότητας” 3.430 mAh μπαταρίας και της τεχνολογίας η οποία επιτρέπει σε μια στατική εικόνα να παραμένει στην εκπομπή χωρίς να απαιτείται επιπλέον ισχύ – θα πρέπει να σημαίνει η ενέργεια θα διαρκεί για “έως και δύο ημέρες» μεταξύ των φορτίσεων .

Η νέα κάμερα θα είναι σε θέση να κινηματογραφεί λιγότερο απότομα βίντεο.

Η προσθήκη ενός έκτου στοιχείου στην κάμερα  προκαλεί περισσότερο φως να πέσει πάνω στον αισθητήρα, το οποίο βοηθά τη λήψη  χαμηλού φωτισμού φωτογραφίας.

Η Sony έχει προσθέσει επίσης “phase-detection” pixels στον αισθητήρα. Αυτά χρησιμοποιούνται για να επιταχύνουν την αυτόματη εστίαση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο αισθητήρας μπορεί να αντιδράσει πιο γρήγορα σε δράση που συμβαίνει στην άκρη της λήψης. Η εταιρεία λέει ότι αυτή και άλλες βελτιώσεις σημαίνουν ότι η κάμερα είναι σε θέση να εστιάσει ξανά αυτόματα σε 0,03 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το “την ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε ένα smartphone”.

Ωστόσο, ο κ Jeronimo αμφιβάλλει για το αν οι περισσότεροι χρήστες θα εκτιμήσουν τις καινοτομίες.

Παρ ‘όλα αυτά, πρόσθεσε, ο αισθητήρας είχε μια καλή ευκαιρία να υιοθετηθεί από άλλες εταιρείες smartphone, αν αποδειχθεί ανώτερη σε ανεξάρτητες δοκιμές με εναλλακτικές λύσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS