Αρχικήsecurity26 μοντέλα κινητών τηλεφώνων περιέχουν προεγκατεστημένα Spyware

26 μοντέλα κινητών τηλεφώνων περιέχουν προεγκατεστημένα Spyware

Πάνω από 190.300.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ κατέχουν smartphones, αλλά πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν τι ακριβώς μπορεί μια φορητή συσκευή να γνωστοποιήσει σε τρίτους για τον ιδιοκτήτη της. Μπορεί προστεθεί μέχρι και malware στο κινητό, και τελευταία παρατηρούμε ότι είναι και προεγκατεστημένα στη συσκευή του χρήστη.

26 μοντέλα κινητών τηλεφώνων περιέχουν προεγκατεστημένα Spyware
Μετά τα συμπεράσματά έρευνας του 2014 που βρέθηκε ότι στα smartphone Star N9500 ήταν ενσωματωμένες εκτεταμένες λειτουργίες κατασκοπείας, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της G DATA συνέχισαν την έρευνα και διαπίστωσαν ότι πάνω από 26 μοντέλα και από ορισμένους γνωστούς κατασκευαστές συμπεριλαμβανομένων των Huawei, Lenovo και Xiaomi, έχουν προ-εγκατεστημένο λογισμικό υποκλοπής spyware στο λογισμικό τους.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τις συσκευές Star, οι ερευνητές υποπτεύονται «μεσάζοντες» να είναι πίσω από αυτό, τροποποιώντας το λογισμικό της συσκευής για να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών και να εισάγουν τη δική τους διαφήμιση για να κερδίσουν χρήματα.
Επιπλέον, η αναφορά της G DATA Q2 2015 Mobile Malware δείχνει ότι θα υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές malware μέχρι το τέλος του έτους.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2015, οι ερευνητές είδαν 6.100 νέα δείγματα malware καθημερινά. Συγκριτικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, είδαν περίπου 4.900 malware εφαρμογές ανά ημέρα, που αντιστοιχεί σε αύξηση σχεδόν 25% πάνω από τέταρτο τρίμηνο.
Επιπλέον, τους πρώτους έξι μήνες του 2015 έχουν ήδη σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ malware -πάνω από ένα εκατομμύριο νέοι τύποι malware Android (1.000.938) ανακαλύφθηκαν μέσα σε μόλις έξι μήνες. Στο εξάμηνο αυτό, οι αναλυτές έχουν ήδη ανακαλύψει σχεδόν τόσες Android malware περιπτώσεις όσες στο σύνολο του 2013.
Τέλος, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της G DATA αναμένουν ακόμη μια σημαντική αύξηση στις Android malware περιπτώσεις, μιας και το κακόβουλο λογισμικό γίνεται όλο και πιο εκλεπτυσμένο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS