ΑρχικήsecurityΤο Mumsnet ενισχύει την ασφάλειά του μετά την έξαρση των επιθέσεων

Το Mumsnet ενισχύει την ασφάλειά του μετά την έξαρση των επιθέσεων

Η δημοφιλής ιστοσελίδα ανατροφής παιδιών, Mumsnet υπέστη ένα νέο κύμα DDoS αυτή την εβδομάδα, ωθώντας το site να λάβει περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειάς του.

Το Mumsnet ενισχύει την ασφάλειά του μετά την έξαρση των επιθέσεων
Το Mumsnet ενισχύει την ασφάλειά του μετά την έξαρση των επιθέσεων

Μετά από cyber και swatting επιθέσεις εναντίον του ιστοτόπου και των μελών της νωρίτερα, τον Αύγουστο, οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν το -τώρα μη ενεργό- DadSecurity Twitter handler, έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους.
Το Mumsnet έκανε μια δήλωση ηλεκτρονικά που ακολούθησε μια σειρά από διακοπές ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη αυτής της εβδομάδας.
“Δεχθήκαμε επίθεση DDoS σήμαινε ότι ήμασταν offline μέχρι σήμερα το πρωί”, έγραψε το Mumsnet την Τρίτη. “Από τη στιγμή που ξαναανέβηκε το site μας επιτέθηκαν ξανά.”
«Αυτή η επίθεση ήταν διπλάσιου μεγέθους από την προηγούμενη και διανεμήθηκε σε πολλούς διακομιστές, αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι συνέβη από τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας, η πρόθεση ήταν να πέσει το site αντί να χακαριστεί .”
Στο πλαίσιο των προηγούμενων επιθέσεων στο Mumsnet, οι χάκερ διέρρευσαν log-in διαπιστευτήρια περίπου 3000 χρήστων online, και πολλαπλά σχόλια χρηστών αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί από χακαρισμένους λογαριασμούς. Το Mumsnet απάντησε με την επιβολή αλλαγής κωδικού πρόσβασης σε όλους τους χρήστες του και εξέδωσε συμβουλές σχετικά με την κατασκευή ισχυρού κωδικού πρόσβασης.
Σήμερα, ο ιστότοπος έβγαλε και άλλη ανακοίνωση εξηγώντας ότι λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του:
“Στον απόηχο των πρόσφατων hacking και DDoS επιθέσεων, εξετάζουμε την ασφάλεια των σημείων εισόδου του Mumsnet. Επειδή η τρέχουσα εφαρμογή Talk χρησιμοποιεί HTTP αντί HTTPS, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είναι 100% ασφαλής, οπότε την έχουμε θέσει offline.
“Έχουμε αναπτύξει μια νέα εφαρμογή iOS χρησιμοποιώντας το https για λίγο και θα το θέσουμε σε λειτουργία σε λίγες εβδομάδες. Ελπίζουμε να λυθεί το θέμα αυτό με την εφαρμογή του Android σε εύθετο χρόνο. Εν τω μεταξύ, όμως, προτείνουμε στους χρήστες της εφαρμογής να μεταπηδήσουν στην ιστοσελίδα κινητού μας. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία. ”
Φαίνεται ότι το site έχει λάβει σοβαρά την ασφάλεια μετά από τις ελλείψεις του επισημάνθηκαν μέσα από τις πρόσφατες επιθέσεις. Πράγματι, Mumsnet έχει λάβει επαίνους από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας για τον τρόπο με τον οποίο με τον οποίο χειρίστηκε τις επιθέσεις. Έχει παράσχει λεπτομερείς ερωτήσεις και ενημερώσεις προσφέροντας πληροφορίες και συμβουλές στους χρήστες που ανησυχούν, και παράλληλα δείχνουν επιθυμία για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ιστοτόπου σε όλους τους τομείς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS