ΑρχικήsecurityΟ επιχειρηματίας που χάκαρε 900 τηλέφωνα ως "εκδίκηση" φυλακίζεται

Ο επιχειρηματίας που χάκαρε 900 τηλέφωνα ως “εκδίκηση” φυλακίζεται

Ο επιχειρηματίας που χάκαρε 900 τηλέφωνα ως "εκδίκηση" φυλακίζεται
Ο επιχειρηματίας που χάκαρε 900 τηλέφωνα ως “εκδίκηση” φυλακίζεται

Φανταστείτε ότι είστε μια εταιρεία ασφάλειας δικτύων, και είστε στη μέση μιας επίδειξης σε έναν επιφανή πελάτη στον κλάδο των ασφαλίσεων – ενός πελάτη που αξίζει £ 80.000 το χρόνο στην επιχείρηση.
Φανταστείτε ότι θέλετε να δείξετε πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα μπορούσατε να καταστρέψετε από μακριά μια φορητή συσκευή για να την καταστήσετε άχρηστη στα χέρια ενός απατεώνα, για παράδειγμα όταν χαθεί ή κλαπεί.
Και τώρα φανταστείτε ότι ένας εν διαστάσει πρώην επιχειρηματικός εταίρος κατάφερε να μπει στο δίκτυό σας, ίσως με τη χρήση νόμιμων στην εμφάνιση διαπιστευτηρίων, τα οποία έχει στήσει, όταν ήταν ακόμα ένας “δικός” σας, για να στήσει ένα είδος δικού του “demo-within-a-demo”, κατά τη διάρκεια του δικού σας demo…
… καταστρέφοντας έτσι όχι μόνο τη δική σας συσκευή επίδειξης, αλλά επιπλέον 900 κινητά τηλέφωνα σημαντικών πελατών σας.
Αυτό δεν απέχει πολύ αυτό που συνέβη τον Μάιο του 2014 σε μια εταιρεία που ονομάζεται Esselar, χάρη στην εκδικητική στάση ενός από τους αρχικούς ιδρυτές της εταιρείας, ο οποίος πρόσφατα είχε έρθει σε ρήξη με τους τότε συνεργάτες του και αποχώρησε από την επιχείρηση.
(Ο πελάτης, ο ασφαλιστικός κολοσσός Aviva, προφανώς ακύρωσε τη δουλειά εν τέλει)
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο αποξενωμένος επιχειρηματικός εταίρος, Richard Neale, μόλις πήρε μια 18-μηνη φυλάκιση αυτή την εβδομάδα γι ‘αυτό το περιστατικό και για άλλα αδικήματα της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο κατά της Computer Misuse Act του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Neale, εκτός από το περιστατικό με τα τηλέφωνα, προφανώς ανέλαβε τον λογαριασμό Twitter της πρώην εταιρείας του και άλλαξε το λογότυπο σε ένα ” Heartbleed» διαφημίζοντας την ανασφάλεια της εταιρείας, γεγονός που δημιουργήσει μια ιδιαίτερα κακή εικόνα στην εταιρεία που παρέχει συμβουλές ασφάλειας του δικτύου.
Επίσης, χρησιμοποίησε επίσης έναν ψεύτικο λογαριασμό, που είχε αφήσει πίσω αποχωρώντας από την εταιρεία, για να δημιουργήσει χάος στους πρώην συναδέλφους του αφού με δόλο απέρριψε τα αιτήματα για τις απαιτήσεις δαπανών.
Το BBC σημειώνει ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Neale κατηγοριοποίησε τα εγκλήματα αυτά ως “ανόητα και παιδαριώδη” και ως “προκαλώντας αναστάτωση” βασισμένος στα αισθήματα δυσαρέσκειας.
Θεωρούμε ότι το γεγονός με τα περίπου 900 κινητά τηλέφωνα που καταστράφηκαν, και άνηκαν σε ένα αξιόπιστο πελάτη που μας εμπιστεύεται, ότι ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του “ανόητου και παιδαριώδες” σεναρίου, και ότι Neale μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν πήρε μια μεγαλύτερη ποινή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS