ΑρχικήinetΤο νέο blogger.. Facebook Notes

Το νέο blogger.. Facebook Notes

Ορισμένοι χρήστες του Facebook γνωρίζουν ήδη το Facebook Notes ή Σημειώσεις ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει εδώ και καιρό στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Το νέο blogger.. Facebook Notes
Το νέο blogger.. Facebook Notes

Το Facebook διέθεσε για πρώτη φορά το Notes σε μια προσπάθεια παραχώρησης χώρου στα μέλη του που θέλουν να μοιραστούν κείμενα τους. Σιγά σιγά όμως το χαρακτηριστικό ατόνησε, και σήμερα ελάχιστοι το θυμούνται.

Όπως φαίνεται όμως το κοινωνικό δίκτυο δεν παρατάει την προσπάθεια. Το χαρακτηριστικό Notes αναβαθμίστηκε, καθώς το Facebook κυκλοφόρησε μια σημαντική ενημέρωση. Το δείχνει να θέλει να χτυπήσει την πλατφόρμα του blogging, προσφέροντας ένα Note που μοιάζει πάρα πολύ με το γνωστό blogger.

Το χαρακτηριστικό του Facebook Notes ή Σημειώσεις σύμφωνα με το TNW θα έχει μια πολύ πιο μοντέρνα σχεδίαση από ό, τι πριν με καθαρότερες γραμματοσειρές και υποστήριξη για εικόνες, κάτι δηλαδή που το συναντάει κανείς σε μια πλατφόρμα blogging.

Η νέα πλατφόρμα φέρεται να μοιάζει με το Medium, μια σχετικά νέα πλατφόρμα δημοσίευσης που γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής ιδιαίτερα μεταξύ δημοσιογράφων και επαγγελματιών.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο θα ανταποκριθούν τα μέλη του Facebook, στη νέα έκδοση του Notes, αλλά η κίνηση του κοινωνικού δικτύου δείχνει να κοιτάζει τις πλατφόρμες του WordPress ή του Blogger.
Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, οι προγραμματιστές του κοινωνικού δικτύου θα πρέπει να δουλεύουν υπερωρίες, αφού προς το παρόν ακόμα και το πλαίσιο δημοσίευσης διαθέτει ελάχιστα εργαλεία.

Το νέο blogger.. Facebook Notes
Το νέο blogger.. Facebook Notes

Η νέα έκδοση του Notes θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε όλους τους χρήστες του Facebook, προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Πηγή: www.secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS