ΑρχικήinetΠρώτοι στο adblocking oι Έλληνες!

Πρώτοι στο adblocking oι Έλληνες!

adblockingΠρωτιά στην Ευρώπη για τους Έλληνες χρήστες στο adblocking, κατέχουν την πρώτη θέση στο μπλοκάρισμα των διαδικτυακών διαφημίσεων.

Όλο και περισσότεροι οι χρήστες χρησιμοποιούν κάποιο software το οποίο δεν επιτρέπει στις διαδικτυακές διαφημίσεις να εμφανίζονται την ώρα που σερφάρουν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί 41% παγκοσμίως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά και πλέον οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα software αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια κάθε μήνα, γεγονός που κοστίζει δισεκατομμύρια στις διαφημιστικές αφού τους κόστισε μόνο το 2015 πάνω από 21.8 δισ. δολάρια.

Για το 2016 οι PageFair και Adobe προβλέπουν ότι οι διαφημιστικές θα χάσουν από το ad blocking πάνω από 40 δισ. δολάρια.

Στην Ευρώπη ο αριθμός χρήσης ad blocking αγγίζει το 35% (77 εκατομμύρια) των χρηστών που μπαίνει στο ίντερνετ ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ad block software στην Ευρώπη, καθώς το 37% των ενεργών χρηστών της (2.4 εκατομμύρια) το έχουν εγκατεστημένο.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS