ΑρχικήinetΤο Facebook μεριμνεί για την ασφάλειά μας με το Security Checkup

Το Facebook μεριμνεί για την ασφάλειά μας με το Security Checkup

Το Facebook εισάγει νέο εργαλείο για να κρατήσει τους χρτήστες του ασφαλείς. Facebook Security Checkup

Το Facebook εισάγει το Security Checkup, το οποίο παρέχει account login status, login alerts και χαρακτηριστικά ασφάλειας κωδικού.
Το Facebook, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους χρήστες του να παραμείνουν ασφαλείς στο κοινωνικό δίκτυο, εισάγει το Security Checkup tool. Το νέο εργαλείο περιλαμβάνει account login status, login alerts και χαρακτηριστικά ασφάλειας κωδικού.

Το Facebook μεριμνεί για την ασφάλειά μας με το Security Checkup

Το Login status είναι ένα σημαντικό μέρος της ασφάλειας του λογαριασμού στο FaceΒοοk. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν log in στο site από πολλαπλές τοποθεσίες και συσκευές, αλλά επίσης μπορεί να ξεχάσουν ότι έχουν κάνει log in. Το Security Checkup tool δείχνει στους χρήστες από πού συνδέθηκαν έτσι ώστε να είναι σε θέση να δουν τις συσκευές που είχαν ξεχάσει – ή πιθανότητα να παρατηρήσουν μια συσκευή που δεν είναι της δικαιοδοσίας τους.

Δυστυχώς όπως μερικές online υπηρεσίες, το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο δεν έχει προς το παρόν το χαρακτηριστικό να αποσυνδέει τον χρήστη μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ανενεργής παραμονής.
Τα FaceΒοοk credentials μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αποκτηθεί πρόσβαση σε τρίτα sites και applications, αλλά αυτό το στοιχείο δεν είναι μέρος του Security Checkup tool.

Το FaceΒοοk Privacy Checkup είναι ένα ξεχωριστό εργαλείο που εισήχθη τον Σεπτέμβρη του 2014 ως ένας τρόπος να βοηθήσει τους χρήστες με την διαμόρφωση των privacy settings τους.

Το νέο Security Checkup tool διαθέτει μια επιπλέον login δυνατότητα, που ονομάζεται login alerts. Με τα login alerts, οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορούν να επιλέξουν να ειδοποιούνται σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό τους από έναν browser ή μια συσκευή από την οποία δεν έχει γίνει ξαναγίνει προσπάθεια για log in στον συγκεκριμένο Facebook user account στο παρελθόν.

Το τρίτο στοιχείο του security checkup tool αποσκοπεί στην ασφάλεια του password. Το FaceΒοοk επίσης υποστηρίζει το two-factor authentication με ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Login Approvals, το οποίο έχει γίνει μέρος της πλατφόρμας από το 2011.
Με τα Login Approvals, οι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα κειμένου με έναν μοναδικό κωδικό που απαιτείται να εισαχθεί στην Facebook login οθόνη με σκοπό να αποκτηθεί πρόσβαση στον λογαριασμό.

1409936399425_wps_4_privacycheckupstep1_jpg

 

Μια άλλη ικανότητα της διάσημης πλατφόρμας του Facebook την οποία το Security Checkup tool δεν υποστηρίζει προς το παρόν είναι το malware scanning στα συστήματα των χρηστών. Το Facebook έχει πολλαπλές συνεργασίες με παρόχους ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών όπως η ESET, η F-Secure και η Trend Micro, για το malware scanning.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS