Κυριακή, 31 Μαΐου, 22:40
Αρχική security 1/4 εργαζομένους θα πωλούσε ευαίσθητα data σε τρίτους για £5.000 λίρες

1/4 εργαζομένους θα πωλούσε ευαίσθητα data σε τρίτους για £5.000 λίρες

Ένα ποσοστό που προκαλεί σοκ, της τάξης του 25% των εργαζομένων, θα πωλούσαν με ευχαρίστηση άκρως ευαίσθητα data της εταιρείας που εργάζονται για όχι λιγότερα από £5.000 λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που διεξήχθη από την Clearswift τονίζοντας την απειλή εκ των έσω που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Η εταιρεία ασφαλείας πήρε συνέντευξη από 4.000 άτομα, μέλη προσωπικού, στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και την Γερμανία, και βρήκε πως το ένα τέταρτο αυτών θα ρίσκαρε και τη θέση εργασίας του και την ενδεχόμενη καταδίκη για χρηματική ανταμοιβή, προκειμένου να πωλήσουν δεδομένα των εταιρειών που εργάζονται σε τρίτα πρόσωπα.

Μόνο το 3% ανέφερε ότι θα πωλούσε εταιρικά δεδομένα για μόλις £100 λίρες Αγγλίας, αλλά το ποσοστό ανέβηκε στο 18% όταν το ποσό της ανταμοιβής ανέβηκε στις £1000 λίρες Αγγλίας. Περισσότερο ανησυχητικό δε, είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των διατεθειμένων ατόμων να πωλήσουν τα εταιρικά δεδομένα σε τρίτους ανέβηκε και πάλι, και έφτασε το 35% όταν το ποσό της χρηματικής απολαβής που προσέφεραν έφτασε τις £50,000 λίρες Αγγλίας.

 data data data data
1/4 εργαζομένους θα πωλούσε ευαίσθητα data σε τρίτους για £5.000 λίρες

«Το μεγαλύτερο μέρος του προβήματος προέρχεται από την μη ελαστική προσέγγιση όσον αφορά την προστασία των κρίσιμων πληροφοριών. Το κλειδί της χρήσης και πολιτικών και τεχνολογιών αποτελεσματικά ενάντια σε τέτοιου είδους απειλές είναι η πλήρης και αληθινή κατανόηση με τη ρίζα τους προβλήματος.” Ανέφερε σε μια δήλωσή του.

«Είναι απολύτως απαραίτητο οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να κατανοήσουν ποιές είναι οι κρίσιμες πληροφορίες τος, που αποθηκεύονται, πως επικοινωνούν και ποιοί έχουν πρόσβαση σε αυτές. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτές, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα κάποιος να το εκμεταλλευθεί.

Πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους μια πιθανή διαρροή δεδομένων, κάτω από ποιές συνθήκες, και πως θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τι θα τους παρακινούσε, και τέλος ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις για την εταιρεία.”

 

«Και φυσικά, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με έναν τρόπο που θα σέβεσαι τους υπαλλήλους σου. Οι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι εργαζόμενοι, είναι λιγότερο πιθανό να αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως εσωτερική απειλή για την εταιρεία.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.