Αρχικήsecurity1/4 εργαζομένους θα πωλούσε ευαίσθητα data σε τρίτους για £5.000 λίρες

1/4 εργαζομένους θα πωλούσε ευαίσθητα data σε τρίτους για £5.000 λίρες

Ένα ποσοστό που προκαλεί σοκ, της τάξης του 25% των εργαζομένων, θα πωλούσαν με ευχαρίστηση άκρως ευαίσθητα data της εταιρείας που εργάζονται για όχι λιγότερα από £5.000 λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που διεξήχθη από την Clearswift τονίζοντας την απειλή εκ των έσω που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Η εταιρεία ασφαλείας πήρε συνέντευξη από 4.000 άτομα, μέλη προσωπικού, στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και την Γερμανία, και βρήκε πως το ένα τέταρτο αυτών θα ρίσκαρε και τη θέση εργασίας του και την ενδεχόμενη καταδίκη για χρηματική ανταμοιβή, προκειμένου να πωλήσουν δεδομένα των εταιρειών που εργάζονται σε τρίτα πρόσωπα.

Μόνο το 3% ανέφερε ότι θα πωλούσε εταιρικά δεδομένα για μόλις £100 λίρες Αγγλίας, αλλά το ποσοστό ανέβηκε στο 18% όταν το ποσό της ανταμοιβής ανέβηκε στις £1000 λίρες Αγγλίας. Περισσότερο ανησυχητικό δε, είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των διατεθειμένων ατόμων να πωλήσουν τα εταιρικά δεδομένα σε τρίτους ανέβηκε και πάλι, και έφτασε το 35% όταν το ποσό της χρηματικής απολαβής που προσέφεραν έφτασε τις £50,000 λίρες Αγγλίας.

 data  data  data data
1/4 εργαζομένους θα πωλούσε ευαίσθητα data σε τρίτους για £5.000 λίρες

«Το μεγαλύτερο μέρος του προβήματος προέρχεται από την μη ελαστική προσέγγιση όσον αφορά την προστασία των κρίσιμων πληροφοριών. Το κλειδί της χρήσης και πολιτικών και τεχνολογιών αποτελεσματικά ενάντια σε τέτοιου είδους απειλές είναι η πλήρης και αληθινή κατανόηση με τη ρίζα τους προβλήματος.” Ανέφερε σε μια δήλωσή του.

«Είναι απολύτως απαραίτητο οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να κατανοήσουν ποιές είναι οι κρίσιμες πληροφορίες τος, που αποθηκεύονται, πως επικοινωνούν και ποιοί έχουν πρόσβαση σε αυτές. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτές, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα κάποιος να το εκμεταλλευθεί.

Πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους μια πιθανή διαρροή δεδομένων, κάτω από ποιές συνθήκες, και πως θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τι θα τους παρακινούσε, και τέλος ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις για την εταιρεία.”

 

«Και φυσικά, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με έναν τρόπο που θα σέβεσαι τους υπαλλήλους σου. Οι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι εργαζόμενοι, είναι λιγότερο πιθανό να αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως εσωτερική απειλή για την εταιρεία.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS