ΑρχικήsecurityBring Your Own Keys: Το νέο πρόγραμμα κρυπτογράφησης της Google

Bring Your Own Keys: Το νέο πρόγραμμα κρυπτογράφησης της Google

Bring Your Own Keys: Το νέο πρόγραμμα κρυπτογράφησης της Google -H Google θα επιτρέψει στους Cloud πελάτες της να χρησιμοποιούν τα δικά τους Keys για την Κρυπτογράφηση Δεδομένων – Το νέο πρόγραμμα της  GοοgΙe «bring your own keys» θα έχει πολλά πλεονεκτήματα για το public cloud computing με ισχυρή ασφάλεια κρυπτογράφησης, η εταιρεία αναφέρει.

Οι πελάτες των Google cloud υπηρεσιών που ανησυχούν για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των αρχείων τους τώρα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους κλειδιά κρυπτογράφησης για να κρυπτογραφούν τα δεδομένα τους.

Bring Your Own Keys: Το νέο πρόγραμμα κρυπτογράφησης της Google

Η εταιρεία λανσάρει μια beta έκδοση των Customer-Supplied Encryption Keys για το GοοgΙe Compute Engine program που επιτρέπει στους πελάτες της να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα τους χρησιμοποιώντας κλειδιά που τους ανήκουν εξολοκλήρου και ελέγχονται από τους ίδιους τους πελάτες.

«Δημιουργείτε και κρατάτε τα κλειδιά, αποφασίζετε εσείς πότε τα δεδομένα σας είναι ενεργά ή ανενεργά, και κανένας απολύτως εκ των έσω ή εκ των έξω δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας χωρίς την κατοχή των κλειδιών σας.» αναφέρει ο Product Manager της εταιρείας, κύριος Leonard Law σε ένα blog post που αναρτήθηκε χθες.

Το πρόγραμμα της Google φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες πολλών οργανισμών σχετικά με την ακεραιότητα των δεδομένων τους που βρίσκονται στα χέρια των παρόχων cloud. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες έχουν να κάνουν με την ακατάλληλη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα, διαρροές δεδομένων, και συμβιβασμούς που προκύπτουν από τυχαίες ή κακόβουλες αιτίες.

Προσφέροντας στους πελάτες της την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα δικά τους κλειδιά κρυπτογράφησης, η Google τους παρέχει την ικανότητα να επωφεληθούν των cloud economics και παράλληλα να καθησυχασθούν όσον αφορά τις ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Τα  Customer-Supplied Encryption Keys της GοοgΙe θα δώσουν την δυνατότητα στους οργανισμούς και στις εταιρείες να κρυπτογραφήσουν όλα τα compute assets στο GοοgΙe cloud χρησιμοποιώντας AES-256 standard κρυπτογραφία. Τα Customer-Supplied Encryption Keys καλύπτουν όλες τις φόρμες των data at rest, συμπεριλαμβανομένων των data in boot disks, solid-state disks (SSDs) και data volumes, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS