ΑρχικήsecurityManhattan: Τρεις Εσθονοί καταδικάστηκαν για απάτη μέσω διαδικτύου

Manhattan: Τρεις Εσθονοί καταδικάστηκαν για απάτη μέσω διαδικτύου

Manhattan: Τρεις Εσθονοί καταδικάστηκαν για απάτη μέσω διαδικτύου από το Αμερικανικό δικαστήριο

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan απεφάνθη φυλάκιση πάνω από τρία χρόνια για τους τρεις Εσθονούς που συμμετείχαν σε μια επιχείρηση μέσω διαδικτύου, κατά την οποία πάνω από 4 εκατομμύρια υπολογιστές σε περισσότερες από 100 χώρες μολύνθηκαν.

Manhattan: Τρεις Εσθονοί καταδικάστηκαν για απάτη μέσω διαδικτύου Εσθονοί  Εσθονοί
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan απεφάνθη φυλάκιση πάνω από τρία χρόνια για τους τρεις Εσθονούς που συμμετείχαν σε μια επιχείρηση μέσω διαδικτύου, κατά την οποία πάνω από 4 εκατομμύρια υπολογιστές σε πάνω από 100 χώρες μολύνθηκαν.

 

Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής, κύριος Lewis A. Kaplan, δήλωσε πως,
«Είναι δύσκολο να πάρετε μια εφημερίδα αυτό το καλοκαίρι, και να μη διαβάσετε κάτι για κάποια άλλη.» Στηρίζοντας την απόφασή του, τόνισε πως είναι σημαντική μια σκληρή ποινή.

Ο 35χρονος Timur Gerassimenko, καταδικάσθηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο 37χρονος Dmitri Jegorov, εξέλαβε ποινή 3 και 2/3 χρόνων, και ο 31χρονος Konstantin Poltev, καταδικάσθηκε σε 3 και 1/3 χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτήν την επιχείρηση μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Gerassimenko ήταν ο εγκέφαλος της οργανωμένης απάτης, προσέλαβε προγραμματιστές, ο Jegorov ήταν ο αρχηγός network administrator ενώ ο Poltev διεύθυνε τις δημόσιες σχέσεις της επιχείρησης.

Κατά την σύλληψη των τριών ανδρών στην Εσθονία, κατασχέθηκαν $2.5 εκατομμύρια δολάρια από τον Gerassimenko, ενώ από τους Jegorov και Poltev κατασχέθηκε $1 εκατομμύριο δολάρια από τον καθένα. Και οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο δικαστήριο για τα εγκλήματά τους προτού καταδικασθούν.

Η απάτη επηρέασε υπολογιστές που ανήκαν σε κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NASA, καθώς και σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Η επιχείρηση malware διεξήχθη μέσω συνομωτών σε Ρωσία και Ουκρανία, και στοίχισε στη NASA περισσότερα από $65,000 δολάρια για επισκευές.

Και οι τρεις άνδρες καταδικάσθηκαν την περασμένη Παρασκευή, και εκτίουν την ποινή τους στην Εσθονία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS