ΑρχικήinetDmail - Νέα υπηρεσία για... "αυτοκαταστρεφόμενα" emails

Dmail – Νέα υπηρεσία για… “αυτοκαταστρεφόμενα” emails

Dmail

To Dmail, ένα ολοκαίνουριο plugin του Chrome για την αποστολή “αυτοκαταστρεφόμενων” emails, σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε το ακριβές χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι παραλήπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα emails που τους έχετε αποστείλει.

Με το Dmail μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανά πάσα στιγμή, ενώ στην επερχόμενη έκδοση της υπηρεσίας θα μπορείτε να αποτρέπετε τους παραλήπτες από το να προωθούν τα μηνύματά σας σε τρίτους.

[alert variation=”alert-info”]Η συγκεκριμένη επέκταση του Chrome μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διασφάλιση των επικοινωνιών και την ασφαλέστερη ανταλλαγή προσωπικών/εμπιστευτικών πληροφοριών.[/alert]

Η ιδέα για τη νέα αυτή υπηρεσία έρχεται από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Delicious, η οποία δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές του YouTube και εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Science Inc – την οποία διευθύνει ο πρώην CEO του MySpace, Mike Jones.

Πώς όμως λειτουργεί το Dmail; H υπηρεσία ενεργοποιείται αρχικά με την εγκατάσταση της ομώνυμης επέκτασης του Chrome στον browser του αποστολέα. Αφού εγκατασταθεί το plugin, μέσω του ειδικού εικονιδίου που εμφανίζεται στο interface του Gmail, oι χρήστες μπορούν να ορίσουν το ακριβές διάστημα μέσα στο οποίο το μήνυμά τους θα αυτοκαταστραφεί. Ακόμα και τα emails που έχουν σταλεί χωρίς να έχει οριστεί κάποιο χρονικό πλαίσιο για την αυτο-διαγραφή τους, μπορούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία να τροποποιηθούν μέσω του Dmail, ώστε να καταστούν μη προσβάσιμα στους παραλήπτες.

Παρόλο που το Gmail διαθέτει αντίστοιχη ενσωματωμένη λειτουργία για αναίρεση αποστολής μηνυμάτων, η χρήση της είναι εφικτή μόνο για 30 δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα σταλεί το email. Το Dmail αντίθετα σας δίνει όσο χρόνο θέλετε. Μπορείτε να ορίσετε το χρονοδιάγραμμα, “σε 1 ώρα” ή “σε 1 εβδομάδα” και το μήνυμά σας θα αυτοκαταστραφεί αναλόγως.

Mέχρι στιγμής μπορείτε να στέλνετε μηνύματα με… ημερομηνία λήξης μόνο μέσα από το Gmail του Chrome, αν και πολύ σύντομα το νέο αυτό χαρακτηριστικό αναμένεται να γίνει διαθέσιμο και μέσω εναλλακτικών υπηρεσιών email.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS