ΑρχικήbusinessΕργαλείο εκπαίδευσης Τεχνητής Nοημοσύνης ερευνά η Microsoft

Εργαλείο εκπαίδευσης Τεχνητής Nοημοσύνης ερευνά η Microsoft

Εργαλείο εκπαίδευσης Tεχνητής Nοημοσύνης για απλούς χρήστες ερευνά η Microsoft 

H Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) είναι ένα από τα δυσκολότερα, περίπλοκα αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιτεύγματα των επιστημόνων. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι εξέλιξης, μια από τις οποίες είναι η εμπλούτιση της βάσης δεδομένων της με περισσότερες πληροφορίες ώστε να μεγαλώσει η γνωσιακή βάση και να παρέχει αμεσότερες και πιο έγκυρες απαντήσεις σε κάθε περίπτωση. Η ενσωμάτωση των πληροφοριών γίνεται με πολύπλοκο χειροκίνητο τρόπο, υπάρχει όμως και η «αυτο-εκπαιδευση» της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπου μαθαίνει από μόνη της τα δεδομένα και κρίνει την σωστή απάντηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία για να ξεχωρίσει τα spam e-mails και να τα διαγράψει από τον φάκελο εισερχομένων.

Παρόλα αυτά, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, οι εκτιμήσεις αυτές για το ποιά mails είναι spam και ποιά όχι, δεν είναι πάντοτε σωστές, και απαιτείται από τον χρήστη να υποδείξει τα κακόβουλα mails. Αυτή η μέθοδος που συμπεριλαμβάνει την βοήθεια του χρήστη, φαίνεται να είναι περισσότερο αποδοτική. Σε πιο πολύπλοκα, από τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μας, συστήματα η βοήθεια αυτή παρέχεται όχι από έναν χρήστη, αλλά από επιστήμονες.

Κι εδώ τέθηκε το ερώτημα: «πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια Τ.Ν. που θα εκπαιδεύεται από την βοήθεια ενός απλού ανθρώπου; »

Τα εργαστήρια της Microsoft αναζητούν ήδη την απάντηση και μάλλον βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ονομάζεται new evolution machine learning «νέα εξέλιξη εκπαίδευσης μηχανήματος» και φιλοδοξεί να δέχεται καταχωρίσεις πληροφοριών σε κανονική ανθρώπινη γλώσσα από οποιονδήποτε!

Ο Πάτρις Σίμαρντ, μηχανικός του τμήματος Έρευνας της Microsoft, αναφέρει «Κανείς ως τώρα δεν έχει αναπτύξει ένα εργαλείο εκμάθησης υπολογιστών για τον απλό άνθρωπο. Με αυτό το εργαλείο η Τ.Ν. θα γίνεται ολοένα και πιο έξυπνη και θα παρέχει πιο έγκυρα, ακριβή και άμεσα αποτελέσματα, όπως π.χ. η μετάφραση μιας γλώσσας σε πραγματικό χρόνο στο Skype Translator

Ο Σίμαρντ οραματίζεται την εξέλιξη του νέου εργαλείου ώστε ο καθένας, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών να μπορεί να εκπαιδεύσει την Τ.Ν. όπως εκείνος θα ήθελε και την χρειάζεται. Για παράδειγμα ένας γιατρός να εισάγει ιατρικές πληροφορίες ενώ ένας σεφ υλικά και μεθόδους παρασκευής και να παίρνουν ιατρικές απαντήσεις και συνταγές αντίστοιχα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, αυτή η πιο εξελιγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη να γίνει σύντομα πραγματικότητα και να εφαρμοστεί συνετά για την εξυπηρέτηση ουσιαστικών αναγκών του ανθρώπου και όχι για κακόβουλους σκοπούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS