ΑρχικήinetΤα smartphones σκοτώνουν την παραγωγικότητα!

Τα smartphones σκοτώνουν την παραγωγικότητα!

smartphonesΑν αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, αναλογιστείτε αν κάπου εκεί γύρω σας βρίσκονται τα smartphones σας.  

Νούμερο ένα εχθρός της παραγωγικότητας ανακυρήσσονται τα smartphones, τα οποία από την φύση τους με τις άπειρες δυνατότητες και εφαρμογές που προσφέρουν λειτουργούν σαν αντιπερισπασμός.

Σήμερα είμαστε εξαιρετικά εξοικειωμένοι με την εικόνα κάποιου που «παίζει» με το κινητό του, υπάρχει παντού γύρω μας. Όταν όμως η κουβέντα έρχεται στην εργασία, και μόνο ο ήχος της δόνησης ή η φωτεινότητα στην οθόνη, αν αυτό είναι στην αθόρθβη λειτουργία αρκούν για να αποσπάσουν την προσοχή.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review από το Florida State University, αποδεικνύει ξεκάθαρα όλα τα παραπάνω. Η έρευνα δείχνει πως οι επιδόσεις και η παραγωγικότητα στις διανοητικού τύπου εργασίες μειώνονται δραματικά όταν το κινητό των εργαζομένων λάμβανε κάποια ειδοποίηση σε σχέση με όταν τα smartphones παρέμεναν «σιωπηλά».

Ως μέρος της έρευνας οι ερευνητές ζήτησαν απ’ τους υπαλλήλους να ολοκληρώσουν μια άσκηση κατά την οποία θα έπρεπε να πατούν ένα κουμπί όταν στην οθόνη τους εμφανιζόταν ένας οποιοσήποτε αριθμός εκτός του 3. Έπειτα η διαδικασία επαναλήφθηκε ενώ οι ερευνητές απέστελλαν μηνύματα για να εντοπίσουν τυχόν διαφορές.

Το αποτελέσματα έδειξαν πως όταν οι συμμετέχοντες δέχονταν κάποια κλήση ακόμα κι αν δεν απαντούσαν έκαναν περισσότερα λάθη κατά 28%! Όταν δέχονταν μηνύματα η απόδοσή τους έπεφτε κατά 23%.

Η έρευνα έδειξε πως το να βρίσκεται το τηλέφωνο κοντά στους εργαζομένους ακόμα κι αν δεν αλληλεπιδρούν μ’ αυτό δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά με το να το χρησιμοποιούν.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν σαφείς επεκτάσεις στον χώρο της εργασίας…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS